ALICE COOPER: στα μαχαίρια με τους Mumford & Sons

Όλα ξεκίνησαν όταν σε μια συνέντευξή του ο Alice Cooper, σε ερώτηση που αφορούσε την κατάσταση της rock μουσικής απάντησε πως τον τελευταίο καιρό είναι μόδα τα folk στοιχεία, τα οποία είναι μια χαρά μεν, αλλά σίγουρα δεν είναι rock n’ roll.

Και προσέθεσε: “Για παράδειγμα, οι Mumford & Sons είναι πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν, αλλά αυτό σίγουρα δεν είναι rock n’ roll, οπότε ας μην το αποκαλούν έτσι. Είναι προσβολή για το ιδίωμα”.

Δεν άργησε λοιπόν να καταφτάσει η απάντηση των Mumford & Sons, μέσω του τραγουδιστή τους, Marcus: “Δεν πιστεύω πως προσπαθήσαμε ποτέ να γίνουμε rock n’ roll! Εμείς απλά παίζουμε μουσική! Και στην τελική, δεν ήξερα πως το rock ‘n roll είχε κανόνες! Μου φαίνεται κάπως ειρωνικό αυτό… Όταν ξεκινάς να κάνεις υποδείξεις για το rock, λογικά το έχεις ξεπεράσει, έτσι δεν είναι;”

Τέλος, πριν λίγες ημέρες, ο Alice Cooper ερωτήθηκε το εάν η συμμετοχή του στο folk- friendly festival ονόματι Cropredy, αποτελεί κάποιου είδους απάντηση στους Mumford & Sons.

Εκείνος γέλασε και δήλωσε ειρωνικά: “Ναι! Παίζω επίτηδες σε folk festival, μόνο και μόνο για να δείξω στους Mumford & Sons πως δεν έχω ξεπεραστεί ακόμα…”

132