CAUSA SUI: “Europie Tide”

Η Δανία έχει γλυκά, ωραίες γυναίκες, King Diamond, Volbeat και Illdisposed, αλλά έχει και ένα εξαιρετικό progressive/psych rock συγκρότημα που ακούει στο όνομα Causa Sui.

Από το 2004 ως σήμερα, έχουν ηχογραφήσει 8 full lengths με το “Europie Tide” να είναι το πιο πρόσφατο. Όσοι έχουν μπει στον κόπο να αφεθούν στο μουσικό τους ταξίδι δεν το μετάνιωσαν και μπήκαν στη χρονομηχανή με προορισμό τις δεκαετίες ‘60 και ‘70, τον ήχο τον οποίο “μιμούνται” με μοναδικό τρόπο οι Δανοί.

LP τους μοσχοπουλιούνται πλέον και γνώμες που μεταφέρονται από ανθρώπους που έχουν απολαύσει το κουαρτέτο της ψυχεδέλειας από κοντά, μιλούν για εκπληκτικά πράγματα.

Χωρίς να μπαίνουν στον κόπο να μας μιλούν, αφού με τη μουσική λένε όσα δε θα μπορούσαν με τους στίχους, οι Causa Sui κυκλοφορούν ένα ακόμα πολύτιμο λίθο, ο οποίος συμπληρώνει ένα φοβερό μενταγιόν με 8 “πέτρες”.

Το “Homage” που ανοίγει φέρεται να είναι φόρος τιμής στα συγκροτήματα που έφεραν στο προσκήνιο την grunge και stoner μουσική και αυτοί οι ήχοι συνδυάζονται περίφημα με αυτούς του παρελθόντος που κυρίως, εκφράζουν τους Causa Sui.

Αν δεν σε ενοχλεί η έλλειψη φωνητικών στην rock, σου αρέσουν συγκροτήματα όπως οι Ash Ra Tempel και οι Amon Duul ΙΙ, άνοιξε ένα βιβλίο του Tom Robins και τα εγκεφαλικά σου αυλάκι θα ξεχειλίσουν από ενδορφίνες και αδρεναλίνη.

Μπορείς επίσης, να οργανώσει κάποιο roadtrip, με το “Europie Tide” ως συνοδό και να αφήσεις το τοπίο να σε αγκαλιάσει τόσο σφικτά που θα νιώσεις την ανάσα σου να κόβεται.

Πιες το χυμό σου (“The Juice”) από τις πηγές της Ηχούς (“Echo Springs”) και άσε την ψυχή σου να παρασυρθεί από τη σχεδόν “εγκληματική” μαστούρα του Jonas Munk και της παρέας του.

Αν δεν δοκιμάσεις, δε θα έχεις μάθει τη σημαίνει γεύση.

AWESOME, BABY!

474

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.