BARREN EARTH: "Our Twilight"

Οι Barren Earth είναι ένα project μουσικών, οι οποίοι είναι νυν ή πρώην μέλη συγκροτημάτων όπως οι Amorphis, Kreator, Swallow The Sun, Moonsorrow. Το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με έμπειρους μουσικούς γίνεται αμέσως φανερό σε όποιον ακούσει την πρώτη τους δουλειά με τίτλο “Our Twilight”.

Η κυκλοφορία αυτή είναι ένα EP τεσσάρων κομματιών και είναι στην ουσία ο προπομπός του πρώτου τους full length δίσκου που θα βγει στις αρχές του 2010.

Αν προσπαθούσε κάποιος να περιγράψει τη μουσική που παίζουν αναγκαστικά θα χρησιμοποιούσε όρους όπως μελωδικό metal, καθαρά και brutal φωνητικά, αρκετά έντονη παρουσία των πλήκτρων κλπ.

Επειδή όλα αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί κατά κόρον στο παρελθόν, και μάλιστα για να περιγράψουν συγκροτήματα που μουσικά είναι αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους, θα έλεγα ότι το σχήμα κινείται ηχητικά στους δρόμους του “Elegy” των Amorphis(κυρίως λόγω της χρήσης των διπλών φωνητικών) ενώ αποπνέει και μια αρκετά 70’s διάθεση.

Για να μη μακρηγορώ, το EP αυτό αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις, και αν ο δίσκος που θα βγάλουν κινείται στα ίδια επίπεδα, θα είναι ένας δίσκος, με τον οποίο θα αξίζει κανείς να ασχοληθεί.


Καρβούνης Δημήτρης

431