ΑΝΩΡΙΜΟΙ: “Αποβλάκωσιc”

Σε γενικές γραμμές, το ελληνόφωνο rock/ metal δεν τυγχάνει απεριόριστου σεβασμού από αρκετούς, ειδικά των πιο βαρυμεταλλάδων, αλλά κάποια πράγματα πρέπει να εξαιρούνται.

Ένα από αυτά είναι οι Ανώριμοι! Διότι είναι οι ήρωες της μουσικής καβλάντας, βασιλιάδες του μεταλλικού χιούμορ, αν και παίζουν όμορφα από πίσω, μπροστά τραγουδάνε αστείους στίχους που σε κάνουν να κλαις ώρες ώρες από τα γέλια. Τα live τους είναι κάτι μεταξύ σκετς και μουσικού έπους, με πολλά γελοία πράγματα να συμβαίνουν και που μπορεί κανείς να τα δει σε ένα από τα dvd τους.

Τώρα, έχοντας καταφέρει σαν πρωταγωνιστές του Prison Break, να αποδράσουν από τις σφιχτές τυραννικές αγκάλες τις Warner, έρχονται εδώ με αυτοχρηματοδοτούμενη διάθεση, όπως παλιά, να μας κάνουν και πάλι να γελάσουμε.

Ο τίτλος του νέου αυτού έπους, “Αποβλάκωσιc”!

Με τραγούδια με ονόματα όπως “Το μέγεθος μετράει” και “Στοιχειωμένο Ψυγείο”, όλοι μπορείτε να φανταστείτε τι συμβαίνει μέσα στα χυλωμένα από τη χοληστερίνη εγκεφαλικά τους μονοπάτια.

Μουσικά τα πράγματα είναι heavy metal, όπως πάντα και με κάποια power στοιχεία να κάνουν το θέμα πιο ενδιαφέρον, αλλά με τους στίχους που τραγουδάει ο Τραμπάκουλας γελάς τόσο πολύ είτε σε εκφράζει το μουσικό ύφος, είτε όχι.

Είχα χρόνια να κάτσω να ανεχτώ να ακούσω τέτοιες κιθάρες, αλλά το έκανα και το ευχαριστήθηκα με όλη μου την ψυχή και δεν μπορώ παρά να αγαπήσω έναν δίσκο με κομμάτια όπως το “Ρorque Tasia”. Σοβαρά τώρα, τα παιδιά παίζουν πολύ καλή μουσική και ξέρουν να γράφουν τραγούδια (π.χ. “Κακό Παιδί”) και αν και θα μπορούσαν να το παίξουν Stratovarius, αποφάσισαν να κάνουν τη μουσική που αγαπούν παρωδία και να σχηματίσουν χαμόγελα σε χιλιάδες πρόσωπα.

“Η κόλαση με περιμένει, ήμουνα κακό παιδί, μου το ‘πε και η μαμά μου, λέω να την πάρω μαζί” και μιλάμε για θρίαμβο. Δε θα το τραγουδούσα αν το είχε γράψει ο Kotipelto, αλλά επειδή είναι του Νεκροπεθαμένου αλλάζουν τα πράγματα.

Σταματάω να γράφω τώρα, ξεκουμπώνω το παντελόνι, βάζω μια τσόντα και ακούω με προσοχή αποβλακωμένος το νέο Ανώριμο album.

Μην ωριμάσετε ποτέ, αδέλφια. Έχουμε μπουχτίσει στους “ώριμους”!

Ο μπουφέσε είναι σελεφ-σέρεβις οπότε δοκιμάζεις εδώ (http://www.deezer.com/en/album/6713565) και αγοράζεις εκεί (http://apovlakocic.anorimoi.com/).

Αποβλακώσου και εσύ τώρα! Other bands play, Anorimoi pay!

1069

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.