IMPLODE: “Under a New Sun”

Aν η καλή μέρα φαίνεται απο το πρωί, η καλή κυκλοφορία φαίνεται απο το EP. Και αναφέρομαι στους Σουηδούς Implode και στην κυκλοφορία του EP “Under A New Sun”.

Μετρώντας ήδη 7 χρόνια  παρουσίας και έχοντας στις αποσκευές τους ένα full length (The Hour Has Come)  που άφησε τους φανατικούς του είδους με τις καλύτερες εντυπώσεις, δημιουργώντας όμως παράλληλα και μεγάλες προσδοκίες , η πενταμελής μπάντα απο την Σουηδία επιστρέφει 2 χρόνια μετά  με ενα καταιγιστικό, δυνατό  ΕP,  το οποίο αν και στερείται πρωτοτυπίας  συνθετικά, ακούγεται ευχάριστα. 

Στις 4 συνθέσεις που απαρτίζουν την εν λόγω κυκλοφορία, διακρίνει κανείς επιρροές από τις πρώιμες εποχές των Slayer και των Exodus (βλέπε το εναρκτήριο κομμάτι “She”), ενώ σε πάρα πολλά σημεία τα riffs παραπέμπουν σε Τhe Black Dahlia Murder. H παραγωγή που έγινε και από τους ίδιους καθαρότατη και μπράβο τους, τα φωνητικά γαμάτα, αλλά ως εκεί.

Ιmplode  σε αυτό το 13λεπτο “ορεκτικό” πόνημά τους δυστυχώς δεν με πείθουν. Μπορεί ο συνδυασμός παλιομοδίτικου thrash με την προσθήκη metalcore στοιχείων να δημιουργεί ένα δυνατό αποτέλεσμα, ότι πρέπει για καλοκαιρινή ακρόαση, παρόλα αυτά όμως  η έλλειψη πρωτοτυπίας και δημιουργικότητας, δυστυχώς αυτόματα τους κατατάσσει σε ένα από τα πολλά  συγκροτήματα του  σωρού, χωρίς αυτό να είναι και κατ’ ανάγκη αρνητικό.

Προτείνεται σε οπαδούς του είδους. Όποιος περιμένει ότι θα ακούσει κάτι καινούριο ή μοναδικό, μακριά.

490