ENDLESS RECOVERY: “Thrash rider”

Φασαρία, σειρήνες περιπολικών, άνθρωποι να βήχουν, πνιγμένοι από τα ληγμένα δακρυγόνα προμηνύουν το αρχέγονο Thrash metal των Endless Recovery.

Η metal πλευρά της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια έχει αγκαλιάσει ιδιαίτερα το thrash metal και το αναβιώνει με όποιον τρόπο θεωρεί καλύτερο. Ένα ακόμα αναβιωτικό συγκρότημα έρχεται δισκογραφικά να μας ταράξει την ησυχία.

Με βάση το γερμανικό thrash των Kreator, Sodom, Destruction και φωνητικά που ακροβατούν μεταξύ Possessed και πρώιμων Sepultura και Slayer, έχοντας που και που μια μικρή δόση crossoverιάς, ειδικά στα gang choruses, οι Endless Recovery κάνουν μια πολύ τίμια δουλειά.

Έχοντας κυκλοφορήσει το ΕΡ “Liar Priest”, πέρυσι το Μάιο επανέρχονται τώρα πιο ολοκληρωμένα με το “Thrash rider”, σε ένα τριαντάλεπτο κοινωνικο-πολιτικού σχολιασμού (“Power of Hate”, “Corrupted Media Propaganda”, “War in the Streets”).

Η παραγωγή του album δεν είναι χολυγουντιανών προδιαγραφών, αλλά χαίρομαι ιδιαίτερα που δεν είναι επιτηδευμένα χαλασμένη. Τα όργανα και τα φωνητικά ακούγονται καθαρά και δημιουργείται η απαιτούμενη για το είδος ατμόσφαιρα.

Old School όσο δεν πάει, με εξώφυλλο κομμάτι κάποιας εξέγερσης, με φόντο κλούβες και σπασμένες τράπεζες και ένα video clip να ακολουθεί που είναι “ερασιτεχνικό” και σε κάνει να χαμογελάς παρακολουθώντας το.

Τίμια προσπάθεια, που δείχνει πως οι Αθηναίοι Endless Recovery αγαπούν αυτό που κάνουν και πιστεύω πως στο μέλλον θα το κάνουν ακόμα καλύτερα.

Go on thrashing!

544

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.