VARIOUS ARTISTS: “Metal For Jesus”

Ένα “ουράνιο” μήνυμα  μας έρχεται με αυτήν την συλλογή από την Σουηδία!

Σωστά καταλάβατε, καθώς ο Johannes Jonsson που επιμελείται τούτη την συλλογή, είναι ο υπεύθυνος για τη μεταλλική κοινότητα στην Σουηδία, που με την σειρά της αποτελεί την κινητήρια δύναμη του χριστιανικού metal στην Σκανδιναβία. 17 συνθέσεις από 5 διαφορετικές μπάντες όπως οι Narnia, Divinefire, Golden Resurrection, Audiovision και Modest Attraction αποτελούν μία καλή εισαγωγή στο χριστιανικό metal, όπως αυτό παρουσιάζεται από τους χριστιανούς Σκανδιναβούς “αδελφούς” μας. Οι τίτλοι των συνθέσεων ενδεικτικοί και σαφώς προσανατολισμένοι και στίχοι με θέματα προερχόμενα από την Αγία Γραφή.

Οι Narnia μελωδική metal μπάντα με 7 κυκλοφορίες και περιοδείες με τους Ronnie James Dio , Statovarius , Sonata Arctica για να αναφέρουμε ορισμένα ονόματα ενδεικτικά. Από τις περισσότερο αγαπημένες χριστιανικές metal μπάντες και όχι μόνο…

Οι Audiovision, σόλο project του Christian Liljegren με συμμετοχές στο πρώτο άλμπουμ τους, το  ”The Calling” από τους Kiss , Whitesnake, Europe, Yngwie Malmsteen’s Rising Force. Το 2010 οι Audiovision περιόδευσαν με τους τρισμέγιστους (κόψε κάτι, αυτολογοκρισία) Stryper σε Σουηδία και Γερμανία.

Οι Divinefire μεταλλική μπάντα  που συνδυάζει το μελωδικό  metal με ακραία metal στοιχεία σε ένα μοναδικό συνδυασμό. Η μπάντα έχει κυκλοφορήσει  5 studio albums και επιτυχημένες περιοδείες, που αλλού; στην Ιαπωνία… Ξεχωρίζει για το speed-άτο  συμφωνικό metal της.

Οι Golden Resurrection νεοκλασική power metal μπάντα που ιδρύθηκε και αυτή από τον Christian Liljegren (Narnia) και τον εξαιρετικό στη φωνή (οπερετικό) και στην κιθάρα Tommy ReinXeed από την power metal μπάντα ReinXeed. Έχουν κυκλοφορήσει 3 studio albums και το τελευταίο τους “One Voice For The Kingdom” είχε θετικές κριτικές από τη μεταλλική κοινότητα. Περιοδεύουν συχνά- πυκνά σε  Σκανδιναβία και Γερμανία.

Οι Modest Attraction μπάντα που δραστηριοποιήθηκε στα 1991-1997 παίζοντας  70s επηρεασμένο hard rock στα ίχνη των Deep Purple, Rainbow, The Sweet και  Uriah Heep περιοδεύοντας με  Uriah Heep και Glenn Hughes (Deep Purple, Black Sabbath) στην Ευρώπη. Δύο άλμπουμ στο ενεργητικό τους και ένα mini lp.

Ανεξάρτητα με την θρησκευτική πίστη σας, που προσωπικά σε όλες αυτές τις “χριστιανικές “ κυκλοφορίες μάλλον είναι το επίχρισμα, θα βρείτε στοιχεία καλής μουσικής και θα περάσετε με ευχάριστα ακούσματα πίνοντας το καφεδάκι ή το ουίσκι σας.

420