MYSTERY: “2013”

Οι Mystery κατάγονται από την  Αυστραλία και μετά από μια επιτυχημένη περιοδεία στην Ιαπωνία και την συμμετοχή τους στο διάσημο φεστιβάλ ROCKLAHOMA είναι πανέτοιμοι για την κυκλοφορία του ντεμπούτο τους με τον απλό τίτλο “2013”.

Η μπάντα ήδη μετράει σχεδόν τρία χρόνια ζωής και ο ήχος της μπορεί να χαρακτηριστεί από δυνατά riff-άκια, φωνακλάδικα και πιασάρικα ρεφραίν, ένα σφιχτοδεμένο rhythm section, τον απαραίτητο 80’s αέρα και γενικά καλοδουλεμένα τραγούδια.

Οι Mystery τα τελευταία δυο χρόνια έχουν παίξει με δυνατά ονόματα της παγκόσμιας σκηνής, όπως οι Jaded Heart, Manowar, Guns N Roses, At Vance και Alice In Chains μεταξύ άλλων, πράγμα που τους γέμισε εμπειρία και αυτό μπορεί να φανεί στον ήχο τους.

Μετά από ένα μικρό και σύντομο intro οι Mystery μας βάζουν δυνατά στο κόλπο με το εναρκτήριο “Raise Your Fist”. Βάλτε λίγο από την αλητεία του ήχου των μέγιστων Motley Crue, λίγο τα φωνακλάδικα ρεφραίν των Quiet Riot και μια δυνατή δόση από την νέα γενιά του Ευρωπαϊκού hard rock και έχουμε το τέλειο ορεκτικό πριν περάσουμε στο κυρίως γεύμα!

Το άλμπουμ συνεχίζει με τα πολύ καλά “Freedom”, “Nonstop To Nowhere” και “Test Of Time” για να πέσει λίγο, συνθετικά, με τα μέτρια “On Fire” και “Lost In Time”. Τα τελευταία δυο τραγούδια που κλείνουν αυτήν την πρώτη κυκλοφορία των Mystery μπορούν να χαρακτηριστούν απλά καλά χωρίς να προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο. 

Κλείνοντας θα έλεγα πως οι Mystery με το πρώτο τους πόνημα δεν εντυπωσιάζουν αλλά ούτε και σε αφήνουν αδιάφορο! Κάποιες αρκετά καλές, έως πολύ καλές, συνθέσεις σου ανοίγουν την όρεξη αλλά στο σύνολο τους τα τραγούδια κουράζουν λίγο και στο τέλος σε αφήνουν με την όρεξη… Η απόφαση δική σας.

469