JESUS CHRUSLER SUPERCAR: “Among the Ruins and Desolate Lands”

Πρώτη κυκλοφορία παγκόσμιας διανομής για τους Σουηδούς Jesus Chrüsler Supercar, οι οποίοι σχηματίστηκαν την άνοιξη 2011 για να μας προσφέρουν καυτό death ‘n’ roll όπως μας πληροφορεί το δελτίο τύπου.

Το “Among the Ruins and Desolate Lands” ηχογραφήθηκε το καλοκαίρι του 2011 στo θρυλικό Sunlight Studio της Στοκχόλμης με παραγωγό τον Τomas Skogsberg (Entombed, The Hellacopters, Backyard Babies) και για να πάρετε μια ιδέα του τι παίζουν οι JCSC δεν έχετε παρά να φανταστείτε έναν συνδυασμό της μουσικής των ονομάτων που βρίσκονται στην προηγούμενη παρένθεση. Το death κομμάτι του προσδιορισμού έχει κυρίως να κάνει με τον Skogsberg-trademark, μπουλντοζέ ήχο του άλμπουμ, ενώ η βρώμικη, αλλά και κάπως μονότονη, φωνή του Robban Bergeskans ακούγεται περισσότερο σαν ένα μπαστάρδεμα μεταξύ Lemmy και hard rock-ά Corey Taylor. Μιας και πιάσαμε τα φωνητικά, θα πρέπει να σας ενημερώσω πως αν και το δελτίο τύπου αναφέρει ως guest σε δύο τραγούδια του δίσκου τον L.G. Petrov, εγώ δεν τον άκουσα πουθενά ως πρώτη φωνή οπότε ίσως να έχει αναλάβει κάποιες δεύτερες.
 
Μετά το αχρείαστο intro “Cream Death” που θυμίζει τον τρόπο με τον οποίο ξεκινάει το “Chief Rebel Angel” των Entombed, οι JCSC μας κερνάνε τρία up-tempo δυναμιτάκια (ξεχωρίζει το Velvet Revolver-άδικο “Death Anxiety”) για να μας βάλουν στο κόλπο τους και τα καταφέρνουν αρκετά καλά. Από εκεί και πέρα ο δίσκος μοιράζεται μεταξύ παρόμοιων, γκαζιάρικων στιγμών και αναμενόμενης, mid-tempo Entombed-ίλας χωρίς εκπλήξεις.

Οι ταχύτητες πέφτουν λίιιγο ακόμα στα “Lower Than Hell” και “Never Forget, Never Forgive”, ενώ κάτι μου λέει πως αν οι JCSC έδιναν μεγαλύτερη έμφαση σε αυτόν τον πιο moody τρόπο έκφρασής τους, ο δίσκος θα ακουγόταν με μεγαλύτερο ενδιαφέρον τελικά.

Παρόλη, λοιπόν, την ολοκληρωτική έλλειψη πρωτοτυπίας και το γεγονός πως εδώ μέσα δεν υπάρχει η κομματάρα που θα σου τινάξει τα μυαλά στο ταβάνι, οι μικρές διάρκειες των τραγουδιών και τα όμορφα παιξίματα λειτουργούν υπέρ του τελικού αποτελέσματος και με αυτόν τον τρόπο το “Among the Ruins and Desolate Lands” διεκδικεί τσαμπουκαλεμένο μια θέση στη λίστα του καλοκαιρινού σου mp3 player.

500