NIGHTSHADE: “An Endless Vision”

Μέρος του Ευρωπαϊκού μοντέρνου και μελωδικού deathcore, το τρίτο album των Γάλλων Nightshade, “An Endless Vision”, υφίσταται σαν το πιο… geeky έργο τους μέχρι σήμερα.

Προφανώς και έχει αφιερωθεί αμέριστη προσοχή στο core κομμάτι του δίσκου, σε σημείο δε, που υποδεικνύει έλλειψη ενδιαφέροντος για οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό. Η υπερβολή της υπερβολής λοιπόν, μαζί φυσικά με μπόλικο πλεονασμό, ύμνοι core και ηλεκτρονικά τραβηγμένοι πέρα κι απ’ το εξευτελιστικά μοντέρνο.

Φωνητικά αρκούδας με ψυχή χρυσόψαρου. Μουσική μεν καλή, ουδέτερη ως προς την πρωτοτυπία μεταξύ του δίσκου δε. Το “An Endless Vision” δεν μπορεί να κριθεί σαν album μιας και θα ήταν ελαφρυντικό το γεγονός να κυκλοφορούσαν διάσπαρτα τα κομμάτια του σαν περιστασιακά singles που απλά συγκλίνουν. Αν πάλι κριθεί σαν album… κρίμα, αλλά αν κριθεί όντως, οι Nightshade μάλλον δεν πρέπει να είναι και υπερήφανοι γι’ αυτή την core συγχορδία της επανάληψης.

Τα ίδια μέχρι το τέλος, τα ίδια και από την αρχή. Παραγωγή αδιάφορη, άρα και ανούσια. Δίσκος μάταιος, οπότε και προσπερνάμε.

529