THE DIVE: “Zo’e”

Μια ακόμη περίπτωση ελληνικού γκρουπ που δεν μοιάζει καθόλου εγχώριο (δεν θα πω προϊόν γιατί δεν μου αρέσει να το θέσω έτσι) είναι αυτή των Dive.

Θα μου πείτε, τέτοια ώρα-τέτοια λόγια. Πάρε το ακουστικό και πες του να’ ναι ακούραστο. Περί ακουστικού πόρου ο λόγος. Μα κουρασμένος να’ ναι, κορεσμένος να μην είναι. Διψά αυτό το άμοιρο το αυτί για κάτι που δεν του θυμίζει προηγούμενες εμπειρίες.

Αlternative ήχος με rock riff που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως post post alternative (δεν έχει γίνει λάθος, δύο φορές το post). “A psychedelic touch is also recognizable…” θα λέγαμε αν γράφαμε για τη μουσική 4 δεκαετίες πριν. Αλλά ooppps (και το επιφώνημα in English παρακαλώ!) είμαστε προσγειωμένοι στο 2013. Βεβαίως ο χρόνος- όπως και τα περισσότερα πράγματα σε αυτό τον πλανήτη- είναι σχετικός.

Σίγουρα οι Dive ξέρουν να στήνουν το δικό τους μουσικό σύμπαν ανεξαρτήτως από το σε ποια εποχή ανήκουν ή θέλουν να ανήκουν. Οι μουσικές τους ατμόσφαιρες είναι καλοδουλεμένες ανεξαρτήτως… σημείου στρατόσφαιρας. Και οι Dukes of Stratosphere εξάλλου το ίδιο έκαναν αναπτύσσοντας και αυτοί μια σχετική σχέση με το χρόνο, αφού υποστήριξαν ότι η ώρα είναι… 25 ακριβώς.

864