ULVER

Στην βραδιά της 14 Νοέμβρη έμελε να συμβεί αυτό που όλοι ελπίζαμε και ευχόμασταν.. Ο απόλυτος σκοτεινός χαμός.. ναι.. οι νορβηγοί ULVER ήρθαν και μας τίμησαν  δεόντως σε μια απίστευτη μουσική βραδιά που όσοι βρέθηκαν – που ήταν πάρα πολλοί – την νύχτα αυτή στο Gagarin θα την θυμούνται για παρά πολλά χρόνια ακόμα.. όσοι την έχασαν… ας πρόσεχαν!

Το να έχει κάποιος την τύχη να παρακολουθήσει αυτούς τους απίστευτους με αρκετά χρόνια δημιουργίας μουσικούς είναι από μόνο του «το» γεγονός! Λίγο πριν τις 9.30 σκοτείνιασε ο τόπος όλος και η ατμόσφαιρα ήταν απίστευτη, όπως και ο ήχος άλλωστε. Rygg-Svaeren-Ylwizaker – και η υπόλοιπη παρέα τους έδωσαν το υπέρτατο στον κόσμο ,βέβαια έλειπε η Pamelia Kurstin με την μοναδική τεχνική της στο ʽthereminʼ αλλά όλα κύλησαν άψογα..2 ώρες φουλ από dark.. ambient.. trip hop.. Electronica.. Minimal , μια μουσική πανδαισία που σε άφηνε μουδιασμένο… το play list εκπληκτικό..

Little Blue Bird-Rock Massif
For The Love Of God
Funebre
Let The Children Go
Silence…
Porn Piece
Themes From Williamʼs Blakeʼs…
In The Red
Hallways Of Always
Like Music
Not Shaved

Λίγο πριν το τέλος βγαίνει ο ʽGARMʼ και λέει πως αν κάνουμε 20 λεπτά υπομονή μας έχει μια έκπληξη, ειδικά για την Ελλάδα… και ήρθε η μεγάλη στιγμή όπου μας ήρθε η κεραμίδα.

Βγήκε ξανά στην σκηνή με μια ελληνική παρέα μουσικών και έπαιξαν για το φινάλε το  ʽi Troldskog Faren Vildʼ και ο κόσμος παραλήρησε! Και η αλήθεια είναι πως υπήρχαν φανατικοί που έζησαν για αυτήν την black στιγμή! Για ένα κομμάτι που δεν έχει παιχτεί εδώ και 15 χρόνια σε live! Ένα από τα καλύτερα μικράν live που έχω δει και ζήσει όπως και όλοι όσοι ήταν εκεί.

“i want you to tell me who you are in your dreams” … (like music)


Ελενη Λιβεράκου

513