SETH: “The Howling Spirit”

Σίγουρα θα χρειάστηκε κάτι ισχυρό, ένας σημαντικός λόγος, για να επιστρέψουν στα ξαφνικά οι Seth, σχεδόν μια δεκαετία μετά το τέταρτο album τους, “Era-Decay”.

Ο λόγος βρίσκεται στο άκουσμα του καλύτερου δίσκου που κυκλοφόρησαν από το ντεμπούτο τους κιόλας, το “Les Blessures de l’Ame” του ’98. Avant garde ήχοι ντύνουν την πλειοψηφία των φοβερά ατμοσφαιρικών κομματιών του πέμπτου Seth δίσκου, τα μελαγχολικώς φορτισμένα φωνητικά ενισχύουν δυναμικά τα κομμάτια και οι κιθάρες του Γαλλικού σχήματος αποτυπώνουν τις καλύτερες του στιγμές.

Το “The Howling Spirit” φέρει πολύ δουλειά και μαεστρία στην… πλάτη του, αποτέλεσμα προερχόμενο από μια μπάντα που δεν άφησε το ταλέντο της να σκουριάσει. Προφανώς και αιτία να σκεφτεί κανείς το πόσο κρίμα ήταν η απουσία των Seth από την δισκογραφία, το πέμπτο album της πεντάδας κοιτάζει δικαίως αφ’ υψηλού κυκλοφορίες της ίδιας κατηγορίας για τουλάχιστον ολόκληρο το καλοκαίρι.

Με απλά και κατανοητά λόγια, με κομμάτια όπως “Killing my Eyes” και “Scars from Bleeding Stars”, black metal ωδές, το “The Howling spirit” αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο εντυπωσιακά albums του 2013.

523