SUNS OF THYME: “Fortune, Shelter, Love and Cure”

Χώρα καταγωγής: Γερμανία. Οι τέσσερις μουσικοί που απαρτίζουν τους Suns Of Thyme αποφάσισαν να μιλήσουν με τη μουσική τους πρώτη φορά το 2011 και το “Fortune, Shelter, Love and Cure” είναι η πρώτη τους δισκογραφική προσπάθεια.

Οι κύριοι αυτοί κινούνται σε ψυχεδελικές rock γειτονιές και θα ευχαριστήσουν τα αυτιά εκείνων που αγαπούν τους Black Angels και τους Verve, σε έναν πετυχημένο συνδυασμό. Ο τρόπος που αποτυπώνονται σε αυτή τη δισκογραφική δουλειά τα φωνητικά του Tobias Feltes, θυμίζουν κάτι μεταξύ Richard Ashcroft και Paul Banks και ταιριάζουν πάρα πολύ στη μουσική που έχει τη ματιά της στα πεπραγμένα των δεκαετιών 60 και 80, έχοντας μάλλον παραλείψει τα ενδιάμεσα.

To synth φαίνεται να κρατάει τα μπόσικα από την αρχή δίνοντας ελαφρώς, έναν ambient χαρακτήρα και στη μουσική τους άλλοτε πρωτοστατεί το μπάσο (“Violent Eyes”) και άλλοτε η κιθάρα (“The Way”). Ο garage ρυθμός του “One Song” έχοντας και μια ιδέα από Joy Division είναι το κομμάτι το οποίο ξεχωρίζει περισσότερο στην αρχή αυτού του album.

H παραγωγή δημιουργεί ένα μυστήριο και δίνει κάτι παραπάνω στο όλο αποτέλεσμα και ο αναπάντεχος ινδουϊστικός τόνος του “Asato Maa” περνάει μυστικιστικά μηνύματα στο ακροατή σε μια 6λεπτη προσευχή.

Το peak του album είναι το “Soma (God for Gods)”, το οποίο είναι ιδιαιτέρως ραδιοφωνικό και παρακάτω θα δείτε και το video του.

Οι Γερμανοί Suns Of Thyme είναι ένα όνομα που θα πρέπει να προσέχουν όλοι οι rockers στο μέλλον.

542

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.