DEAD END: “A Memory of Light” EP

Οι θεσσαλονικείς Dead End είναι σχετικά νέοι στo εγχώριο μουσικό τοπίο, παρόλα αυτά το ξεκίνημά τους θα το ζήλευαν πολλοί, μιας και πριν καν συμπληρώσουν χρόνο ύστερα από τη δημιουργία τους, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους digital single, μέσω της Warner.

Το “A Memory of Light” αποτελεί το επόμενο βήμα της μπάντας, το οποίο θα απασχολήσει κοινό, κριτικούς και ενδεχομένως υποψήφιες εταιρείες, έως ότου ολοκληρωθούν οι ηχογραφήσεις για το πρώτο τους full length.

Παρότι το εν λόγω EP υστερεί σε θέματα παραγωγής (μιας και οι συνθέσεις δεν έχουν περάσει από τελική μίξη), αυτό που δείχνει για τους Dead End είναι πως, παρότι διαθέτουν εξ αρχής όλα τα στερεοτυπικά γνωρίσματα των female fronted σχημάτων, έχουν τη διάθεση να μπολιάσουν τη μουσική τους και με άλλα στοιχεία, ενώ με τις σωστές δισκογραφικές πλάτες μια σχετική αίσθηση μπορεί κάλλιστα να δημιουργηθεί γύρω από το όνομά τους.

Έξι συνθέσεις μετράει το EP, με το εναρκτήριο “If You Leave Me” να αφήνει ωραίες εντυπώσεις, θυμίζοντάς μου κάτι από Dreams of Sanity. Το “Run to You” συνδυάζει ‘80s στοιχεία μαζί με ανατολίτικους ρυθμούς, ενώ το ομώνυμο κομμάτι του EP φλερτάρει πιο έντονα με τις goth επιρροές του group, δημιουργώντας μια κινηματογραφικού τύπου ατμόσφαιρα. Το “Silent Tears” είναι λιγότερο κιθαριστικό σε σχέση με τα άλλα, κατεβάζοντας παράλληλα τις ταχύτητες, με το βιολί της Αναστασίας να αποτελεί μεγάλο σύμμαχο. Το “Dead Star” μου θύμισε εποχές “Crystal Tears” από On Thorns I Lay (κάτι που μόνο ως θετικό μπορεί να εκληφθεί). Το “A Memory of Light” κλείνει απροσδόκητα ευχάριστα (σε αντίθεση με το πεσιμιστικό κλίμα που είχαν διαμορφώσει οι υπόλοιπες συνθέσεις) μια διασκευή στο “Gimme More” της Britney Spears, η οποία διαθέτει έξυπνη προσέγγιση παρά την απλοϊκή εκτέλεσή της.

Σε γενικές γραμμές ένα αρκετά καλό υλικό, που αφήνει υποσχέσεις, αλλά και υποχρεώσεις για το μέλλον. Μεγάλα ατού των Dead End η ευκολία με την οποία αλλάζουν μουσικό προσωπείο, χωρίς όμως να παρεκκλίνουν από το όποιο αρχικό τους πλάνο, όπως επίσης και η διακριτική χρήση βιολιού, που προσδίδει θετικά στο τελικό αποτέλεσμα. Αναμένουμε το full length…

458

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.