ANADELTA: “Vita Brevis”

Το  album “Vita Brevis” είναι ένα  solo project με την υπογραφή Anadelta  το οποίο δεν υπογραμμίζει το πόσο σύντομη είναι η ζωή (vita brevis), αλλά το πόσο ευρεία, αχανής είναι η μουσική και το συναισθηματικό της υπόβαθρο.

Πρόκειται περί μιας συλλογής 10 instrumental κομματιών που κινείται ευέλικτα ανάμεσα στο trip hop και το shoegaze και φλερτάρει με τους μουσικούς απόηχους των υπερσυναισθηματικών 80s καταλήγοντας στο σήμερα.

Ταξιδιάρικο, μοναχικό, μελαγχολικό, συνθέτει ένα μουσικό τοπίο που μοιάζει σαν να εξερευνεί με γνώση και σεβασμό ένα ευρύ φάσμα της ανθρώπινης ψυχής, υπογραμμίζοντας ίσως όχι τόσο το ότι η ζωή είναι σύντομη, αλλά το ότι την αντιλαμβανόμαστε ως τέτοια γιατί είναι όμορφη.

Είναι ένα εξαιρετικό soundtrack για βόλτες με το αυτοκίνητο τη στιγμή που δύει ο ήλιος μιας που τότε ανατέλλει ευκολότερα το εσωτερικό μας υλικό, θες από κούραση, θες από ανάγκη και είναι τότε που η μουσική βοηθά ακριβώς σε αυτό: στο να σε συναντήσεις και να τα πεις de profundis με τον εαυτό σου.

Ξεχώρισα τα “Oceans” και “Together Bulletproof”, αλλά αυτό δεν έχει καμιά σημασία μιας και όλο το album ακούγεται non-stop, καθώς μοιάζει με ενιαίο κομμάτι που ντύνει μια διαδρομή σε ένα αμερικάνικο highway με  προορισμό το ίδιο το ταξίδι. Vita Brevis, Ars longa… Σε ελεύθερη μετάφραση: H ζωή μπορεί να είναι σύντομη, αλλά η τέχνη χωρά το (σύμ)Παν.

555