HEADLESS: “Growing Apart”

Άλλη μια ιταλικής καταγωγής μπάντα, θα περάσει παρακάτω από το μικροσκόπιο: Οι Headless, με τον δίσκο “Growing Apart” και με το ύφος τους να αγκυροβολεί στο progressive rock.

Από τις πρώτες νότες που άκουσα, το ηρωικό μου φτυάρι, τράβαγε σαν μαγνήτης το χέρι μου απεγνωσμένα. Οι Headless φαίνεται πως έχουν εξεταστική περίοδο, διαγωνιζόμενοι στο πως να δημιουργήσετε έναν άθλιο ροκ / μέταλ δίσκο και παρακάτω σας παραθέτω το τρόπο της επιτυχημένης αυτής συνταγής.

Πρώτα από όλα, χρειάζεσαι το βασικότερο, έναν μουσικό ή ένα σύνολο μουσικών οι οποίοι με το ζόρι και οριακά μπορούν να παίξουν κάποιο μουσικό όργανο.

– Το κατέχουν! 

Δεύτερο και κυριότερο, χρειάζεσαι μουσικούς που να στερούνται έμπνευσης, να μην έχουν  μουσικό αφτί και να μπορούν να κλέψουν εύκολα το έργο ενός άλλου και να το μετατρέψουν σε φιάσκο.

– Τα καταφέρνουν μια χαρά!

Εν συνεχεία, χρειάζεσαι αυτή τη παιδική αφέλεια του δημοτικού που νομίζεις ότι ο κόσμος σου ανήκει και μπορείς να τον κατακτήσεις καταστρώνοντας σχέδια κυριαρχίας και φιλοδοξίες που μόνο στα πιο τρελά σου όνειρα ή σε καλοσχεδιασμένα καρτούν μπορούν να συμβούν.

– Άψογοι σε αυτό το κομμάτι!

Επίσης χρειάζεσαι στίχους. Στίχους που να περνούν τη νοοτροπία ενός σκυλοτράγουδου και φτηνού σουξέ. Να σου δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να σου πετάξουν και εσένα τριαντάφυλλα από το πανέρι κατά την ερμηνεία σου σε κάποιο μαγαζί, το οποίο είναι γεμάτο με κλεμμένα ή μεταπωλημένα λουλούδια από φρέσκους τάφους. Στίχους,  εμπνευσμένους από τον έρωτα, την αγάπη, τις σχέσεις. Στη περίπτωσή μας, η ψυχολογία του “Growing Apart”, όπως αναφέρουν και οι ίδιοι, είναι ο λόγος του γιατί οι σχέσεις οδηγούνται στο τέλος τους. Εδώ επίσης, έχουμε πλήρη ανάλυση από το συγκρότημα, φτάνοντάς το ένα βήμα παραπάνω από κάποιον του σκυλάδικου, εξετάζοντας ακόμα τις καταστροφικές αυτοαλλαγές μεταξύ άλλων, ακόμα ανθρώπου και Θεού. Όλα αυτά τοποθετημένα σε διάσπαρτες ιδέες ενδιάμεσα των κομματιών τους, βαφτίζοντάς το concept συναισθημάτων και σχέσεων.

– Φανταστικοί και εδώ!

Χρειάζεσαι επίσης ένα εξώφυλλο που να παραπέμπει (στη περίπτωσή τους) σε άλμπουμ γνωστής ελληνίδας “τραγουδίστριας” (ποία είναι οέο;) έτσι απλά για να συμπληρώσεις το όλο πακέτο. Προσλαμβάνεις και έναν παραγωγό να σου κάνει όλα τα υπόλοιπα, βρίσκεις και ένα στούντιο και είσαι έτοιμος!

– Απίστευτο, το κατορθώσανε και αυτό!

Εν κατακλείδι, οι Headless με το “Growing Apart”, περάσανε το μάθημα με άριστα! 10 συνθέσεις για να βασανίσεις τα αφτιά σου, 42 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα χαμένου χρόνου (σε περίπτωση που αντέξεις να το ακούσεις μονάχα μία φορά, μετά τα νούμερα ποικίλουν). Ένας δίσκος που οριακά βρίσκεται στη λεπτή γραμμή καταστροφής και φθοράς. Ακέφαλοι, άνευροι, παιδικοί στίχοι και μέθοδος “copy – paste” στη μουσική, αφελείς συνθέσεις, εξώφυλλο θρησκευτικών δημοτικού. Η ταμπέλα του πως να φτιάξεις έναν άθλιο δίσκο, θεωρώ τους αντιπροσωπεύει στο απόλυτο και τους ανήκει. Μη χάσετε το χρόνο σας όπως εγώ, αποφύγετέ τους. Μη σου τύχει…

533