BROTHER FIRETRIBE

Ένα από τα πολύ αγαπημένα μας συγκροτήματα οι Φιλανδοί  BROTHER FIRETRIBE και συγκεκριμένα ο τραγουδιστής  Pekka Ansio Heino μας έκανε την τιμή να αποκαλύψει μερι- κές από τις σκέψεις του και τα άμεσα σχέδια του. Για να δούμε λοιπόν παρακάτω τι μας εξομολογείται:

Τι ακριβώς πρόκειται να δούμε στο καινούργιο dvd που θα κυκλοφορήσετε σε λίγο?
Τους Brother Firetribe να περνούν καλά στο φυσικό τους περιβάλλον! Έχει βγει πολύ καλό, το live σόου φαίνεται και ακούγεται τρομερό και το έξτρα υλικό δείχνει τη μπάντα να κάνει τα δικά της κατά τη διάρκεια της πρώτης Ευρωπαϊκής της περιοδείας.

Ποια είναι τα σχέδια των Brother Firetribe για του επόμενους μήνες?
Να χαλαρώσουμε και να γράψουμε νέα κομμάτια όποτε το νιώσουμε…
Η ανταπόκριση του κοινού στα δύο άλμπουμ που έχετε κυκλοφορήσει μέχρι τώρα ήταν πολύ θερμή, μπορείς να μας πεις αν είχατε την ίδια αποδοχή και στις μέχρι τώρα συναυλίες σας?
Θα τολμούσα να πω πως είναι ακόμα πιο θερμή. Περνάμε πολύ καλά και αυτό φαίνεται να τους παρασέρνει μαζί μας.

Η μουσική σας είναι επηρεασμένη από συγκροτήματα όπως οι JOURNEY, VAN HALEN, BON JOVI, EUROPE και άλλα μεγάλασυγκροτήματα του μελωδικού hard rock. Ποιο είναι το βασικό στοιχείο που κάνει αυτές τις μπάντες τόσο ενδιαφέρουσες?
Είναι βασικά το γεγονός ότι στα δικά μας αυτιά οι μελωδίες δεν βγαίνουν ποτέ εκτός μόδας. Μεγαλώσαμε ακούγοντας όλους αυτούς και είναι πολύ όμορφο να συνθέτεις κάτι που τελικά το κοινό θα το παρομοιάσει αγαπημένα σου συγκροτήματα. Είναι τιμή μας.

Υπάρχει μήπως κάποια συγκεκριμένη «συνταγή» ή μέθοδος στο να συνθέτεις μια όμορφη μελωδία?
Όχι που να την ξέρω πάντως…κάποιες φορές είσαι τυχερός αλλά τις περισσότερες όχι. Δες το από τους καλύτερους!

Πόσο σημαντική ήταν η συμβολή του Erno “Emppu” Matti Juhani Vuorinen στη σύνθεση των κομματιών?
(στη σύνθεση) Καμμία…αλλά η συμβολή του στη δημιουργία απίστευτα μοναδικών και συναρπαστικών κιθαριστικών μερών ήταν τεράστια

Τελικά οι Brother Firetribe είναι ένα project των Nightwish ή σκοπεύουν να συνεχίσουν να κυκλοφορούν δίσκους ώστε να αποκτήσουν μέρος στο Hard Rock ως ανεξάρτητη μπάντα?
Σχεδιάζουμε να φτιάξουμε κι άλλους δίσκους, ανεξάρτητα από το αν αρέσουμε ή όχι…

Το πρώτο σας άλμπουμ ονομάζεται False Metal. Θα μπορούσες να μας πεις αν υπονοεί κάτι ή δίνει κάποιου είδους απάντηση σε κάποιον?
Είναι απλώς κάτι που πήραμε από τον τίτλο των Manowar “Death To False Metal” γιατί πιστεύουμε ότι τα κομμάτια μας είναι ακριβώς αυτό που εκείνοι ονομάζουν έτσι…

Το κομμάτι σας “Heart Full Of Fire” είναι πολύ αγαπητό στο ελληνικό κοινό. Πιστεύεις πως η συμμετοχή της Anette Olzon βοήθησε καθόλου σ’ αυτό (κατά τη γνώμη μας εξύψωσε το κομμάτι) ή μήπως ήταν θέμα τύχης?
Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος…το κοινό είναι πολύ πιο πιθανό να προσέξει ένα κομμάτι που η αγαπημένη του τραγουδίστρια συμμετέχει και οι Nightwish έχουν αρκετά μεγάλο κοινό.

Μπορείς να μας περιγράψεις με λίγα λόγια τι συμβαίνει hard rock σκηνή της Φινλανδίας και πως είναι τόσο σε φόρμα τα τελευταία χρόνια?
Καλή ερώτηση. Δεν έχουμε κάποια παράδοση σ’ αυτόν τον τομέα, 20 χρόνια πριν ας πούμε η Φινλανδία δεν είχε τίποτα απολύτως όσον αφορά τους διεθνείς καλλιτέχνες και συγκροτήματα. Οι Hanoi Rocks ήταν οι μόνοι που έφτασαν κάπου. Ύστερα όμως κάτι συνέβη ειδικά στο heavy metal και πρωτοπόροι σαν τους Stratovarius κα. Άνοιξαν τον δρόμο για όλο και περισσότερα συγκροτήματα και τώρα απ’ ότι φαίνεται είμαστε πρωτοπόρος χώρα στο metal κι αυτό είναι τρομερό. Πάντα παίρναμε στα σοβαρά το να μάθουμε τα όργανα μας καλά, δεν παίζουμε απλώς, κάνουμε δουλειά.

Έχετε διασκευάσει Cheap Trick, Dio, Michael Reno (Loverboy)… Ποια ήταν η παράμετρος για να επιλέξετε να διασκευάσετε αυτούς τους καλλιτέχνες και τα συγκεκριμένα κομμάτια?
Νομίζω πως αυτά τα κομμάτια είναι πολύ κοντά στον τρόπο σκέψης μας σε επίπεδο μελωδίας, riffs και διάθεσης. Μας άρεσαν από πάντα αυτά τα κομμάτια και ήταν μια πολύ διασκεδαστική διαδικασία να προσπαθήσουμε να τα διασκευάσουμε, νομίζω πως τα καταφέραμε καλά

Θα μπορούσες να δώσεις ένα μήνυμα σε όλους τους Έλληνες φανς και στο rockway.gr?
Ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη, απολαύστε τον ήλιο και να προσέχετε!187