PREJUDICE: "Megalomanic Infest"

Μου φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα τα περισσότερα νέα death metal συγκροτήματα επιδίδονται σε έναν αγώνα για το ποιος παίζει πιο τεχνικά και πιο γρήγορα. Οι προερχόμενοι από το Βέλγιο Prejudice, παρόλο που παίζουν και γρήγορα και brutal και γενικά ακραία μουσική, δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, και αυτό διότι πολύ απλά δεν είναι και τόσο νέο συγκρότημα, μιας και το “Megalomanic Infest” είναι ο τέταρτος κατά σειρά δίσκος τους.


Ο δίσκος αποτελείται από 11 κομμάτια, στα οποία κυριαρχούν οι υψηλές ταχύτητες και οι αρκετές εναλλαγές, ιδιότητες που χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο ιδίωμα, ενώ στα μισά του δίσκου υπάρχει και ένα κομμάτι (Stigmatized-Impassive) με ακουστική κιθάρα. Υποψιάζομαι ότι το συγκεκριμένο κομμάτι έχει καθαρά λειτουργικό ρόλο. Σου δίνει τη δυνατότητα να ανασυντάξεις τις δυνάμεις σου, όσο μπορείς βέβαια, προκειμένου να βρεθείς αντιμέτωπος με αυτό που θα επακολουθήσει στη συνέχεια.
Πολλά συγκροτήματα του είδους στην προσπάθεια να ακουστούν “τεχνικοί” αραδιάζουν ένα σωρό riffs σε κάθε κομμάτι, με αποτέλεσμα ο ακροατής μετά το πέρας της ακρόασης να μην έχει συγκρατήσει παρά ελάχιστα πράγματα. Οι Prejudice καταφέρνουν και αποφεύγουν την παγίδα αυτή, παρουσιάζοντας συνθέσεις, οι οποίες δεν κουράζουν και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον.
Να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι ο δίσκος περιέχει και μια διασκευή στο “Lack Of Comprehension” των Death του αδικοχαμένου Chuck Schuldiner.


Καρβούνης Δημήτρης

390