TWINS CREW: “The Northern Crusade”

Από τη πολυαγαπημένη Σουηδία και δη τη πλούσια σε παραγωγή μετάλλου Στοκχόλμη μας έρχεται τούτη εδώ η κυκλοφορία. 

Δεύτερο album για τους Heavy/Power metallers Twins Crew. Το debut της μπάντας δεν το έχω ακουσει οπότε πατώντας το play δεν ήξερα τι ακριβώς να περιμένω παρότι για κάποιο λόγο οι απαιτήσεις μου ήταν κάπως περιορισμένες μιάς και το ιδίωμα έχει πάρα πολλούς εκφραστές με συνέπεια οι εκπλήξεις να είναι αρκετά σπάνιες πλέον.

Τα πρώτα 2 κομμάτια πέρασαν χωρίς να εντυπωσιάσουν αλλά ούτε να απογοητεύσουν. Χρυσή μετριότης, λέω από μέσα μου. Και να σου το τρίτο κομμάτι (Unholy Grail) με την a la Black Diamond εισαγωγή στα πλήκτρα, τα riff να σπέρνουν αριστερά και δεξιά και έναν πιτσιρικά με το σπάνιο όνομα Larsson να ερμηνεύει μανιασμένος. Αυτό μάλιστα. Μερικά repeat στο κομμάτι και η συνέχεια χωρίς σταματημό.

Loud and Proud για το Heavy Metal μας προτρέπουν να φωνάξουμε στη καλώς εννοούμενη ποζεριά του δίσκου η οποία θυμίζει τους αγαπημένους μου Manowar και για αυτό η όποια αντικειμενικότητα πάει στην άκρη. Η επική μπαλάντα του δίσκου με το τίτλο Under the morning star δεν προκαλεί ανατριχίλες αλλά καλύπτει την ανάγκη η το trend του να υπάρχει ένα slow κομμάτι σε κάθε power δίσκο που θέλει να σέβεται τον εαυτό του. Διαφωνώ αλλά περί ορέξεως… Το υπόλοιπο του album κυλάει και αυτό αρκετά ευχάριστα χωρίς βέβαια να κάνει τη χρυση τομή στο σύγχρονο power.

Οι επιρροές του συγκροτήματος μπορούν να καλουπωθούν μεταξύ Helloween, Stratovarious και τους το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον, Iron Maiden. Κάποιες φορές οι επιρροές είναι αρκετά έντονες (βλέπε το πιο Helloween πεθαίνεις, Kings of yesterday) και αυτό θέλει προσοχή αφού οι συνθετικές και τεχνικές γνώσεις υπάρχουν.  

Συνολικά έχουμε μια πολύ προσεγμένη κυκλοφορία. Από τη παραγωγή μέχρι το εξώφυλλο όλα είναι άκρως επαγγελματικά. Το ίδιο ισχύει και για τις συνθέσεις που δείχνουν το προφανές, οτι τα παιδιά ξέρουν τι θέλουν και έχουν τα εφόδια να το πετύχουν. Αν θα τα καταφέρουν το μέλλον και μόνο θα το δείξει. Θέλει προσπάθεια και καλό θα ήταν  να δουλέψουν λίγο παραπάνω στο να φτιάξουν ένα πιο προσωπικό στυλ μιάς και αυτό θα τους βοηθήσει να ξεχωρίσουν από τους πολλούς ανταγωνιστές τους.

Θα τους παρακολουθούμε.

512