HAVOK: “Unnatural Selection”

Οι Havok από το Denver του Colorado είναι μια από τις δυνατές μπάντες του νέου thrash κύματος της δεκαετίας του 2000.

Δραστήριοι από το 2004, και έχοντας στο μπαούλο τους 3 ΕΡ και 2 full lengths κυκλοφορούν τώρα και το τρίτο τους ολοκληρωμένο πόνημα, με τίτλο “Unnatural Selection”.

Οι επιρροές είναι σαφέστατα κοντύτερα στο Bay Area παρά σε ότι άλλο, με ύφος σαν τα πρώτα Megadeth και την “Among The Living” περίοδο των Anthrax.

H φωνή του Sanchez έχει και λίγο Bobby Blitz μέσα του και σίγουρα οι κιθαριστικές ιδέες, μοιάζουν να έρχονται από τα άδυτα κάποιου Mustaine-ικού εγκεφάλου.

Όμορφα κομμάτια που σε “συγκινούν” και σε κάνουν να ανεμίσεις τη χαίτη σου, κάνοντας air guitaring μπροστά σε κάποιον καθρέπτη.

Το “I am the State” που ανοίγει το δίσκο είναι τραγούδι κοχονάτο με Slayer δομή και δυνατό ρεφρέν, αλλά δεν μένουν μόνο στο να αποτυπώνουν τις επιρροές τους στην μουσική τους και προσπαθούν να δώσουν δικό τους τόνο στο είδος με ένα ψήγμα πιο σύγχρονου thrash (“Is it true”).

To “Unnatural Selection” έχει πολλές ωραίες στιγμές και πιασάρικο ύφος, που φαίνεται σε τραγούδια σαν το “Under The Gun” και θα είναι μια καλή αγορά για όλους όσους γουστάρουν ακόμα να σκίζουν τα μανίκια τους.

Highlight η πολύ θετική διασκευή στο “Children of The Grave” των Black Sabbath.

Thrashers εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι καλό. Ρίχτε μια αυτιά και πέστε το χρήμα!

595

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.