KYLESA: “Ultraviolet”

-Τάξε μου!
-Τι;
-Τάξε μου, βρε!
-Άντε καλά!
-Νέος δίσκος από Kylesa!
-Fuck Yeah!

Μετά από μια συλλογή με ακυκλοφόρητα (“From the vaults vol.1”) και τρία χρόνια μετά το προηγούμενο ολοκληρωμένο album τους, “Spiral Shadow”, σπάνε τη σιωπή τους ξανά οι Kylesa από την Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Ο τίτλος του είναι “Ultraviolet” και για μια ακόμη φορά κάνουν αυτό που όλη περιμένουν. Παραδίδουν 38 λεπτά άψογου ψυχεδελικού stoner/sludge που θα μπορούσε να σταθεί ισάξια σε ένα φεστιβάλ hardcore ή stoner/doom.

Η μοναδική έκταση και ποικιλία φωνητικών που χρησιμοποιεί η Laura Pleasants, με τη βοήθεια του κιθαρίστα Phillip Cope, στέκονται ιδανικά πάνω στις μοναδικές τους μελωδίες και την απόλυτη ρυθμικότητα τους.

Ήδη το δεύτερο “Unspoken” είναι ένα από τα ομορφότερα κομμάτια που έχω ακούσει ως τώρα, φέτος.

Οι δύο προαναφερθέντες μουσικοί, που αποτελούν και τον κορμό του συγκροτήματος, αφού είναι οι κυρίως συνθέτες, στιχουργοί και εκτελεστές, έχουν εγκαθιδρύσει με τον μοναδικό τους ήχο, το όνομα τους στα ψηλά του ιδιώματος, παρέα με τους Neurosis και άλλους ογκόλιθους.

Το στιβαρό μπάσο στο “Long Gone” καθοδηγεί ρυθμικά αυτό το εξαίσιο κομμάτι, πάνω στο οποίου πατάει η μελωδική φωνή της Laura και δίνει ένα ακόμα κομμάτι για να εντάξω σε κάποια επόμενη μου playlist.

To έκτο album των Αμερικανών είναι ένα ακόμα αριστούργημα για να παίξεις διαπασών, στο σπίτι σου, στο σπίτι της ή και κάπου αλλού!

Προτείνετε σε όλους τους φίλους της rock μουσικής. Μιλάμε για κάτι ειλικρινά έξυπνο που θα πείσει ακόμα και τους δύσπιστους για την υψηλή ποιότητα του! Άνοιξε τα αυτιά σου στους ήχους του “Steady Breakdown” και νιώσε… μπορείς!

511

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.