STEELHEART

H ολική επιστοφή των STEELHEART είναι γεγονός εδώ και πολλούς μήνες. Το rockway.gr και το hardrockway blog κατά- φερε να συνομιλήσει με τον άνθρωπο που η φωνή του ακόμη συνεχίζει να μας ανατριχιάζει και να μας συγκινεί. Ο λόγος φυσικά για τον τρομερό τραγου- διστή και ηγέτη της μπάντας τον Κροάτη Μichael Matijevic

Θα μπορούσες να μας πεις πόσο σε ευχαριστεί από συνθετικής άποψης το τελευταίο σας άλμπουμ;
Είμαι πολύ χαρούμενος με τον τρόπο που το “Good 2BAlive” εξελίχθηκε. Είναι όπως ακριβώς το είχα οραματιστεί και παρόλο που είχε περισσότερη δουλειά από οποιοδήποτε άλλο άλμπουμ έχω κάνει άξιζε εντελώς τον κόπο. Μου προσέφερε νέες οπτικές και με πήγε σε καινούργια επίπεδα στη τέχνη μου, αλλά και προσωπικά στη ζωή μου.

Πιστεύεις πως το κοινό αγκάλιασε και πάλι τους Steelheart
Νιώθω πως θα το κάνουν αν και θα πάρει λίγο καιρό να μπορέσουμε να συμβαδίσουμε. Θα πρέπει να καταλάβουν το νέο όραμα και τη νέα μουσική. Θα περιοδεύουμε πολύ μέσα στον επόμενο χρόνο και πιστεύω πως αυτό θα φέρει το κοινό πιο κοντά στους νέους Steelheart.

Μπορείς να μας πεις αν έχεις αρχίσει να ετοιμάζεις τη νέα σου δουλειά;
Έχω ήδη υλικό αρκετό για τρία άλμπουμ. Για να ‘μαι ειλικρινής είναι τόσα πολλά αυτά που εμπνέομαι που δεν μπορώ να τα δουλέψω/ηχογραφήσω καν αρκετά γρήγορα. Παίρνω λοιπόν τον χρόνο μου για να σκεφτώ ποιο ακριβώς θα ‘πρεπενα ναι το επόμενο βήμα.

Πόσο δύσκολο ήταν για σένα να «αναστήσεις» το συγκρότημα μετά από τα ατυχή γεγονότα της ζωής σου;
Δεν το βλέπω έτσι, η δουλειά μου σ’ αυτή τη ζωή είναι να φτάσω στις ψυχές των ανθρώπων μέσω της μουσικής μου, να τους δώσω χαρά, άνεση, κατανόηση και φυσικά την ευκαιρία να περάσουν καλά. Το να τα ξαναφέρω όλα αυτά λοιπόν πίσω είναι ένα δώρο για μένα και το δέχομαι.

Πώς σε επηρέασε ο θάνατος του JohnFowler
Ήταν μια θλιβερή μέρα για μένα. Τη μέρα που έφυγε από τη ζωή το ένιωσα χωρίς στ αλήθεια να το ξέρω. Όλη τη μέρα δεν μπορούσα να δουλέψω, το μυαλό μου ήταν εντελώς μπερδεμένο και ήμουν πολύ αγχωμένος. Έφυγα τότε από το studio για να γυρίσω σπίτι να ξεκουραστώ και αργότερα εκείνη τη νύχτα δέχτηκα το τηλεφώνημα από έναν φίλο που μου είπε για τον John. Τότε μόνο κατάλαβα γιατί ένιωθα έτσι. Νιώθω κάποιες φορές τον Johnνα έρχεται κοντά μου και είναι πάντα χαμογελαστός λέγοντας μου «Φίλε, κάντο, κυνήγα το, πρέπει να τα καταφέρεις!». Μπορεί να ακούγεται τρελό αλλά αυτό είναι που βλέπω και ακούω. Θα μας λείπει, αλλά ξέρω ότι είναι ακόμα μαζί μας.

Εκτός από κακές στιγμές, υπήρξε ποτέ κάποια χαρμόσυνη που να σε στιγμάτισε θετικά;
Ναι, το ταξίδι μου ως τώρα ήταν δύσκολο αλλά όλα μου συμβαίνουν για έναν λόγο, να με διαμορφώσει στον άνθρωπο που πρόκειται να γίνω. Τα καλά και τα άσχημα μου έχουν δώσει αυτογνωσία και υπομονή. Νιώθω πως αν μπορέσεις να είσαι υπομονετικός ακόμα και στις χειρότερες στιγμές και να ακούς, θα ωριμάσεις και θα μπορέσεις να δεις αυτά που δεν μπορούν να δουν οι άλλοι. Μ’ αυτό αντί για τον πόνο θα δεις το δώρο που σου προσφέρεται.

Πιστεύεις πως οι Steelheart μπορούν να ακουστούν μοντέρνοι αλλά παράλληλα να θυμίζουν τον ήχο που τους έκανε διάσημους;
Το πιστεύω, το “Good 2BAlive” φτιάχτηκε ακριβώς μ’ αυτή τη λογική. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, δεν ήθελα να ξεχάσω το παρελθόν αλλά ήμουν έτοιμος να προχωρήσω στο μέλλον. Αυτό είναι ότι βγήκε από μέσα μου.

Τελικά τι είναι το STEELHEARTCOFFEE
Αυτό είναι κάτι που δημιουργήθηκε από μόνο του. Συνάντησα κάποιον στη Virginia που ψήνει και εισάγει καφέ για όλη του

steelheart matiljevic 2008

τη ζωή. Όλα ξεκίνησαν σαν μια ιδέα για προώθηση να βάλουμε το άλμπουμ σε σακουλάκια για καφέ και να το στείλουμε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς για να το παίξουν. Κάτι διασκεδαστικό σαν αυτά που κάναμε παλιά στη δεκαετία του 80 όταν οι ραδιοφωνικοί αντιπρό- σωποι προσπαθούσαν να βρουν τρόπους να κάνουν τους διευθυντές προγράμματος να παί- ξουν το άλμπουμ τους. Αργότερα βρέθηκα στο συνέδριο NAMMκαι ένα ζευγάρι που καθόταν μπροστά μου γύρισαν και μου ζήτησαν να δουν τις σακούλες του καφέ. Η Annie είπε ότι μύριζε υπέροχα και πως η συσκευασία ήταν τρομερή. (με ρωτούν) «Ποιος είναι ο διακινητής σου?» και απάντησα κανείς «Είναι φρέσκο από την παραγωγή», «Τότε μόλις απέκτησες, είμαι ο αγοραστής των καταστημάτων RalphGroceries και θα θέλαμε πολύ να το έχουμε». Αυτό είναι που λένε «στην τύχη»!!! Ήμουν στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Έτσι 7 μήνες μετά έχουμε τον SteelheartGourmetCoffeeσε 148 τέτοια μαγαζί στη νότια California. Ελπίζουμε να αρέσει στον κόσμο και να μπορούν να γεύονται την αγάπη και τη σκληρή δουλειά που βάζουμε σε αυτό.

Πες μας ποιες οι εντυπώσεις σου από την ταινία “ROCKSTAR”;
Ήταν μια σπουδαία δουλειά και το να συνεργαστώ με τον Zakk,τον Johnκαι τον Jeffήταν μια αξιομνημόνευτη εμπειρία. Νιώθω πως θα ‘πρεπε να χαμε περιοδεύσει γι’ αυτό ο project. Η ταινία ήταν καλά σκηνοθετημένη και είμαι περήφανος που είμαι μέρος της.

Κάλυψες τα έξοδα του καινούργιου σας άλμπουμ και του DVD μόνος σου! Πιστεύεις πως άξιζε το ρίσκο;
Αυτό δεν είναι κάτι για το δοκιμάσετε σπίτια σας! Πιστέψτε με θα θελα πολύ να έχουμε μια εταιρεία με τεράστιο προσωπικό να δουλέψει για να φτάσουν οι Steelheartπιο ψηλά, εκεί που ανήκουν αλλά όπως και στον γάμο, παίρνει χρόνο να βρεις το κατάλληλο ταίρι.

Ποιο άλμπουμ σας θεωρείς το καλύτερό σας;
Μακράν το “Good 2BAlive”. Ο δίσκος αυτός έχει τα πάντα, από θυμό σε ηρεμία και από πόνο σε κατανόηση με υπομονή και τη νίκη της επίτευξης.

Ποια η αντίδραση των φαν σας στις συναυλίες που έχετε δώσει ως τώρα;

Είναι φανταστικό. Νιώθω ένα μεγάλο δέσιμο με το κοινό, τους ακούω, τους νιώθω και η ενέργειά τους μου δίνει δύναμη να συνεχίσω. Αυτό είναι η αμοιβή που παίρνω.

Πως κρατάς τη μαγική σου φωνή σε καλή κατάσταση;
Αυτό είναι κάτι που κάνω και λέω και σε φίλους εδώ και χρόνια. Όλα με μέτρο. Όλοι ξέρουν το σώμα τους και πώς να το κάνουν να δουλεύει αποτελεσματικά. Το πρόβλημα είναι πως ακούν αλλά δεν κατανοούν και δεν ακολουθούν. Ποτέ δεν έκανα ναρκωτικά, πίνω ελάχιστα και τρώω υγιεινά. Προσπαθώ να γυμνάζομαι όσο περισσότερο γίνεται και να δίνω στο σώμα μου τον σεβασμό που αρμόζει. (Η φωνή) Είναι ένα δώρο που μου έδωσε η ζωή και είναι καθήκον μου να τη σέβομαι. Κι όταν πίνετε, να πίνετε μόνο τα καλύτερα!

Είναι το συγκρότημα σταθερό ή το αλλάζετε ανάλογα με τις συναυλίες σας;
Μέχρι τώρα είναι σταθερό, η μουσική έχει εξελιχθεί και συνεχίζει να εξελίσσεται. Πάντα προσπαθώ να ωριμάζω και αν το συγκρότημα μπορεί να ωριμάσει κι αυτό μαζί μου μπορούμε τότε να προχωρήσουμε όλοι μαζί.

Υπάρχει κάποιος που να σε βοήθησε πραγματικά χωρίς επαγγελματικούς λόγους και θα θελες να ευχαριστήσεις;
Πρώτη και σημαντικότερη η όμορφη κυρία μου, AngelaSalidis. Είναι μαζί μου εδώ και δέκα χρόνια και ήταν μαζί μου στα καλά και τα άσχημα χωρίς παράπονο και πάντα με ένα χαμόγελο. Επίσης ο δικηγόρος μου, JimKuzmichκαι οι φίλοι μου NeilZlozowerκαι JohnBelmont.

Τι μήνυμα θα έδινε στο ROCKWAY.GR
Σας αγαπώ όλους και εύχομαι σε όλους τους αναγνώστες ναπραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Πάρτε τα όλα χαλαρά και απολαύστε τη ζωή γιατί συμβαίνει τώρα, και χρονομετρείται!!!!


324