FAIR WARNING: “Sundancer”

Από το ομότιτλο ντεμπούτο άλμπουμ τους, οι Fair Warning ήταν πάντα ένα συγκρότημα που κυκλοφορούσε πάντα υψηλής ποιότητας μελωδικούς hard rock δίσκους! 

Αυτοί εδώ οι Γερμανοί συνδυάζουν και συνδύαζαν άψογα τις υπέροχες μελωδίες, τα καλοδουλεμένα τραγούδια, τα πιασάρικα ρεφραίν και φυσικά τα εξαιρετικά και εμπνευσμένα κιθαριστικά μέρη με τα απλά θεϊκά σόλο και riff!  Άλμπουμ όπως το κλασσικό πλέον ντεμπούτο τους και φυσικά τα “Go!” και “Rainmaker” (χωρίς να υποβιβάζω κανένα) είναι δίσκοι που δεν πρέπει να λείπουν από την δισκοθήκη κανενός!

Μετά από κάποια χρόνια  σιωπής, η μπάντα επέστρεψε με το βαρύτερο αλλά ποιοτικό  “Brother’s Keeper” και συνέχισε με το πιο απαλό  “Aura” το 2009. Φτάνουμε λοιπόν στο τώρα και στο νέο πόνημα των Fair Warning το οποίο τιτλοφορείται “Sundancer”

Από το εξώφυλλο, αλλά, επίσης, και από τον τίτλο του άλμπουμ θα συνειδητοποιήσετε αμέσως  ότι η νέα τους δουλειά παραπέμπει, οπτικά και μουσικά, στο εκπληκτικό “Rainmaker”, το επιτυχημένο άλμπουμ του 1995 που έδωσε στους Fair Warning διεθνή αναγνώριση.

Από τις πρώτες κιόλας νότες του “Sundancer”, σε κολλάει στον τοίχο! Όλα τα πράγματα που γουστάρω από τους Fair Warning είναι εδώ: μελωδίες, ρεφραίν να τα σιγοτραγουδάς για μέρες, υπέροχα φωνητικά και απίστευτα μελωδικά τραγούδια που φτιάχνουν ακόμα έναν κλασσικό Fair Warning δίσκο. Θα περιέγραφα το “Sundancer” ως την τέλεια μίξη μεταξύ των “Rainmaker”, “Go!” και ” Brother’s Keeper “!

Υπάρχουν μερικές άριστες up-tempo συνθέσεις, όπως το φανταστικό εναρκτήριο άσμα “Troubled Love”, “Keep It In The Dark”, “Pride” και “Get Real” τα οποία αποτελούνται από έξυπνα ρεφραίν, δυνατές ερμηνείες και άριστες ενορχηστρώσεις. Το “Hit And Run” θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται στο “Rainmaker” ενώ το “Send Me A Dream” διαθέτει μια bluesy διάθεση με ένα εκπληκτικό σολάρισμα.

Με λίγα λόγια το “Sundancer” είναι ένα κλασσικό album! Πραγματικά χαίρομαι που μια από τις αγαπημένες μου μπάντες επιστρέφουν με ένα τέτοιο άλμπουμ! Ένα από τα highlights του τρέχοντος έτους!

478