FAMOUS UNDERGROUND: “Famous Underground”

Οι Famous Underground καθοδηγούνται από τον τραγουδιστή Nicholas Walsh, πρώην frontman του συγκροτήματος Slik Toxik.

Ο κόσμος που θυμάται τη μουσική πριν από το grunge, μπορεί να θεωρήσει τον καναδέζικο σκληρό ροκ ήχο τους, σαν μια παροιμιώδη θύελλα στις αρχές της δεκαετίας του ‘90. Η μπάντα είχε αποχτήσει καλό κύρος στον Καναδά με το ντεμπούτο τους “Doin’ The Nasty” και κατέκτησαν το 1993 το βραβείο Juno (Juno είναι το αντίστοιχο Grammy στον Καναδά) για το καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς. Δυστυχώς, παρά την επιτυχία τους, οι Slik Toxik ανακοίνωσαν τη διάλυσή τους το 1995 καθώς το grunge αύξησε την πίεση στη μουσική σκηνή.

Όλα αυτά τα χρόνια, ο Nick Walsh δεν είχε αποσυρθεί όμως από το μουσικά δρώμενα και ασχολήθηκε ενεργά με διάφορες μπάντες, όπως τους Revolver που είχε πιστό μουσικό σύντροφο την Laurie- Anne Green στο μπάσο από την εποχή των Slik Toxic. Το φθινόπωρο του 2011, έχοντας αρκετές νέες ιδέες και έτοιμα τραγούδια, αποφάσισαν οι δύο τους, με ενθουσιασμό και προοπτική για το μέλλον να σχηματίσουν τους Famous underground. Το συγκρότημα συμπληρώνουν οι Rick Corvese (κιθάρες) Darren Boyd (κιθάρες) και Desche Sparboom (τύμπανα).

Ο ήχος και η μουσική τους είναι “νευρικός”, μελωδικός με μία κλίση προς το arena hard rock. Την παραγωγή στην ομότιτλη στουντιακή δουλειά τους, ανέλαβε ο Nick Walsh, ενώ η μίξη του έγινε από τον Darius Szczepaniak (The Black Crowes, Sacrifice), στο Rouge Valley Studio στο Τορόντο. Η διαδικασία συνθέσεως του δίσκου, οδήγησε σταδιακά το γράψιμο του Walsh, να κινηθεί σε μια πιο καθορισμένη κατάσταση, όπου οι στίχοι ψάχνονται περισσότερο στην πολυπλοκότητα του πραγματικού κόσμου.

Το ομότιτλο ντεμπούτο των Famous Underground διαθέτει συνολικά 11 τραγούδια (συν 2 bonus) που καλύπτουν την μουσική κλίμακα από up-tempo, groove – heavy συνθέσεις μέχρι ροκ μπαλάντες. Εν κατακλείδι, πρόκειται για μια πολύ διαφορετική κυκλοφορία από τις συνηθισμένες, που σίγουρα θα αρέσει σε όλους τους οπαδούς του rock/ hard rock φάσματος και ακόμα περισσότερο στους οπαδούς των Guns ‘N’ Roses, Hardcore Superastar και Motley Crue.

679