M:PIRE OF EVIL: “Crucified”

Με τεράστιες δόσεις από άρωμα… Venom, οι M:Pire of Evil ηχογράφησαν στο δεύτερο album τους ακέραιο heavy metal που μόνο τους “αγαπητικούς” των 90s και πίσω θα πείσει πως είναι διαμάντι.

Για κάτι τέτοιο ενδέχεται να ευθύνεται η παραγωγή, η οποία εκτός καλού ή κακού πιθανού αποτελέσματος, είναι βγαλμένη από ξεχασμένα studios περασμένα θρυλικών album που άνοιξαν ξανά μετά από πρόχειρη ανανέωση. Ή απλά καλά γραμμένη μουσική που δεν χρειάζεται και πολλά για να ηχογραφηθεί σαν σκεπτικό.

Αυτή η καλά γραμμένη μουσική λοιπόν, εκτελεσμένη ωμά και, ξανά, χωρίς πολλά περιττά, αποτυγχάνει να παρουσιάσει κάτι καινούργιο. Δεν ανανεώνει λοιπόν την πίστη κανενός στο ιδίωμα, αυτό που θέλει τον “σκληρό” ήχο νοσταλγικό για εκείνες τις, κατά τα άλλα υποδεέστερες, εποχές του 80s rock and roll. Οι καλές και πιασάρικες κιθάρες λοιπόν, μαζί με τα κλασσικά, και κάτι, heavy φωνητικά που χωλαίνουν στις pubs, και τα δευτερεύοντα drums και μπάσο δεν κοιτάζουν το φως για πρώτη φορά.

Το “Crucified”, σαν follow-up ενός επιτυχημένου ντεμπούτου, περνάει άδικα απαρατήρητο από όσους θέλουν να απασχολήσουν την ακοή τους με κάτι αξιόλογο. Καλύτερα ένας αναγνωρισμένος δίσκος δεκαετίας.

485