OPPOSING MOTION: “Laws of Motion”

Μετά το πολύ καλό αυτοχρηματοδοτούμενο EP του 2010, “The Illustration”, οι Opposing Motion, έχτισαν το όνομά τους και κατάφεραν αν αποσπάσουν την προσοχή της Lion Records.

Δύο χρόνια μετά, ξεκίνησαν τη διαδικασία ηχογράφησης της πρώτης ολοκληρωμένης κυκλοφορίας τους, η οποία θα βρει θέση στα ράφια των δισκοπωλείων τις επόμενες ημέρες.

Ο τίτλος αυτού, “Laws Of Motion” και η διάρκειά του γύρω στα 42 και κάτι λεπτά.

Το όλο εγχείρημα, προέρχεται από τέσσερις έμπειρους sessionάδες μουσικούς, οι οποίοι είναι γνωστοί στην αγγλική και γαλλική σκηνή: Ludovic Desa (φωνή), Joe McGurk (κιθάρες), David Deplanche (μπάσο) και Kevin Deplanche (τύμπανα).

Το ύφος τους, κυμαίνεται στο progressive/ power, με ένα περίεργο -διαφορετικό- συνδυασμό πλήκτρων και ταχύτητας. Η όλη φάση μου θυμίζει λίγο το στυλ των Narnia, χωρίς για τα δικά μου γούστα να προσφέρουν κάτι διαφορετικό ή πρωτότυπο. Η χροιά του τραγουδιστή δε με συγκίνησε, το ίδιο όμως και οι 8 συνθέσεις που περιλαμβάνει το άλμπουμ.

Το μόνο αξιόλογο που μου έκανε εντύπωση ήταν αυτή η διαφορετικότητα όσον αφορά στη χρήση μεταξύ πλήκτρων και drums. Κατορθώνουν να συνδυάζουν ταχύτητα, ασυγχρόνιστο progreesive ρυθμό, χρωματίζοντας τα με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που έχουμε συνηθίσει, αλλά και αυτό δεν ήταν αρκετό για να ηχήσουν εύηχοι στα αυτιά μου και να με κάνουν να θέλω να τους ξανακούσω.

Μέτριες στιγμές και συνθέσεις (ίσως να ήθελαν και λίγο παραπάνω δούλεμα), αλλά λείπει αυτή η σπιρτάδα που θα τραβήξει τον ακροατή παραπάνω και θα του κεντρίσουν το ενδιαφέρον.

457