VINDICTIV: “Cage of Infinity”

Το τρίτο τους δισκογραφικό πόνημα μας παρουσιάζουν οι Vindictiv μέσα από το νέο τους άλμπουμ “Cage Of Infinity” από την Escape Music. 

Στη μίξη του άλμπουμ, συναντάμε τον Lars Chriss (Lion’s Share) και στο mastering τoν Mike Lind, ενώ όσον αφορά το εξώφυλλο, την επιμέλεια ανέλαβε ο Carl-André Beckston.

Η κιθάρα του Stefan Lindholm εκτελεί άριστα τον ρόλο της και ο βασικός πυρήνας της μπάντας είναι σταθερός, με τα εξαιρετικά ταλέντα του πληκτρά Pontus Larsson και τον μπασίστα Nalle Påhlsson (Therion, Treat, Zan Clan, Last Autumn’s Dream).

Υπάρχουν βέβαια, δύο νέα πρόσωπα στο line-up: ο drummer Henrik Hedman, ο οποίος είναι μια εξαιρετική προσθήκη για το “μουσικό” δέντρο των Vindictiv, αλλά και ο Marco Sandron, ιταλικής καταγωγής, ο οποίος καλείται να αναλάβει τη θέση του τραγουδιστή, προερχόμενος από τη power metal μπάντα Eden’s Curse και του οποίου οι φωνητικές ικανότητες έχουν μετατρέψει μια προφανή δύσκολη αποστολή σε ένα ορμητικό θρίαμβο.

Οι ερμηνείες του Sandrom στο “Cage Of Infinity” δεν είναι τίποτα λιγότερο από θεαματικές και τολμώ να υποστηρίξω ότι είναι συγκρίσιμες ακόμη και με τον μεγάλο Jørn Lande και η προσθήκη του, σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής.

Οι Vindictiv “έχουν ξαναγεννηθεί σαν ένα καινούριο άνθος”, βασισμένοι στην εμπνευσμένη διάθεση τους χωρίς να θυσιάζουν κανένα από το καθοριστικά χαρακτηριστικά τους, τα οποία περιλαμβάνουν τα συνήθη “ύποπτα” κιθαριστικά σόλο αλλά και τα σπουδαία φωνητικά.

458