THANATOS: “Angelic Encounters”

Οι Thanatos είναι αρκετά γνωστοί στο brutal death/ thrash κίνημα και οι δουλειές τους είχαν cultοποιηθεί στους underground κύκλους ύστερα από τη διάλυσή τους το 1992.

Η επιστροφή τους το 2000, με το τρίτο τους full length ονόματι “Angelic Encounters”, σήμανε μια νέα εποχή η οποία φτάνει έως και το 2009, όπου κυκλοφόρησε και η τελευταία δουλειά τους.

Η Century Media λοιπόν, δεκατρία χρόνια ύστερα από την επάνοδό του σχήματος, επανακυκλοφορεί το “Angelic Encounters” και υπενθυμίζει την ύπαρξη της μπάντας στους μεταλλικούς κύκλους.

Αν και το album από μόνο του αποτελεί δέλεαρ για τους fan του είδους, το bonus υλικό είναι αυτό που ουσιαστικά τραβάει την προσοχή.

Πέραν λοιπόν των κομματιών που βρίσκονταν στην αρχική έκδοση του δίσκου, συναντάμε και ολόκληρο το “Beyond Terror” EP του 2002, το οποίο περιέχει, μεταξύ άλλων, τις διασκευές στα “Satan’s Curse” και “Into the Crypts of Rays” (Possessed και Celtic Frost αντίστοιχα).

Μοναδική ένσταση η έλλειψη επεξεργασίας του ήχου της επανακυκλοφορίας, που ναι μεν από τη μια δίνει αυτούσιο το ηχητικό αποτέλεσμα του “Angelic Encounters”, αλλά αδικεί κατά πολύ τις συνθέσεις του “Beyond Terror”, μιας και η παραγωγή του εξακολουθεί να είναι μέτρια.

Κατά τ’ άλλα, μια επανέκδοση που θα ενδιαφέρει τόσο όσους έχουν ήδη στην κατοχή τους το “Angelic Encounters”, ελέω τους bonus EP, όσο και αυτούς που έψαχναν έναν ακόμη λόγο να αποκτήσουν το εν λόγω cd.

478

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.