FLYING MERCURY: live στο Lazy Club

Οι Flying Mercury σας προσκαλούν σε μια μοναδική Hard Rock εμπειρία @ Lazy Club on the 31st  of May, όπου θα παρουσιάσουν κομμάτια απο την επερχόμενη κυκλοφορία τους  συνοδευόμενα απο γνωστές διασκευές του είδους. Την βραδιά θα ανοίξουν οι Liquid Luck  όπου θα ερμηνεύσουν γνωστές pop και rock επιτυχίες.

Ποιο αναλυτικά:

Οι Flying Mercury δημιουργήθηκαν το φθινώπορο του 2011 από τους  Michael Tampou(Keys)  και John Kalivas(vocals)  εχοντας σαν όραμα την δημιουργία μιας μπάντας που τα μέλη της θα μοιράζονταν το ιδιο οραμα και πάθος για το Hard Rock και Classic Rock, κυρίως 70’s -80’s style αλλά και με αναφορές στο AOR καθώς και με κάποιες αναφορές απο την Scandinavian Hard Rock scene. Αρκετές live εμφανίσεις καθώς και η δημιουργία μουσικών συνθέσεων οδηγησαν την μπάντα στο στούντιο για να υχογραφήσει το υλικό της για το ντεμπούτο της το οποίο προβλέπεται να εχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού του 2013.

Επειτα από κάποιες αλλαγές στην σύνθεσή της τα μέλη της μπάντας ειναι τα εξής:
John Kalivas-Lead vocals, acoustic guitar (Reignstar). Ενας ευέλικτος υψηλούς βεληνεκούς τραγουδιστής με εξαιρετικό συναίσθημα έχοντας κάνει 11 χρόνια κλασσικό τραγούδι. Εχει επίσης συμετάσχει 2 φορές στο φεστιβάλ « Ήχοι του δάσους » στη Φωκίδα με τοπικές μπάντες, ενώ συμμετείχε  και στο ετήσιο tribute του Dio ( Rock n Roll Children) το 2012 ενώ θα συμμετάσχει κ φέτος σε αυτό.   . Επίσης είναι ο Βασικός τραγουδιστής για την μπάντα “Reignstar”.

Spiros Foussekis- Guitars & vocals, πρόκειται για εναν μουσικό με μακρυά ιστορία στην Ελληνική hard rock σκηνή τόσο σαν κιθαρίστας όσο και σαν συνθέτης στιχουργός. Επηρεασμένος κυρίως από την US Hard Rock και κιθαρίστες όπως ο Eddie Van Halen, Richie Sambora, John Norum, Neal Schon, διαμόρφωσε το προσωπικό του στύλ. Αρχισε να ασχολήται με  την μουσική απο τα πρώιμα σχολικά του χρόνια και το 1989 ηταν ενα απο τα ιδρυτικά μέλη των SILVER RISC, μιάς  Hard rock μπάντας που κυκλοφόρησε το  LP–Anything she does το 1992 με την  Molon Lave records και έπαιξε σε πολλά γνωστα club –συναυλιακούς χώρους και φεστιβαλ όπως Rodon- Stadio Eirinis & Filias- Agkathi etc. Επειτα από μια σύντομη περίοδο απραξίας, επέστρεξε στη μουσική σκηνή  σαν ιδρυτικό μέλος της μπάντας Danger Angel το 2006 με τους οποίους είχε μία παγκόσμια κυκλοφορία με το ομώνυμο cd απο την  US based company Perris Records το 2010. Αρκετά live kai ενα mini tour με την μπάντα Winger στην Ελλάδα το 2009  καθώς και ενα live με το  Rock Icon Jeff Scott Soto( Talisman-Yngwie Malmsteen-Journey) ο οποίος τραγούδησε το DA song Never let you go(lyrics SF) στο ντεμπούτο της μπάντας προσέδωσε εμπειρίες και ενα συναισθημα προσωπικής ολοκλήρωσης, γεγονός που οδήγησε στο επόμενο βήμα για την δημιουργία νέων συνεργασιών. Επιπλέον συμμετείχε σε διαφορα music projects σαν συνθέτης και performer: SF project-Nasty Habbit, Silver Risc(2011) etc. Καθώς και σε κάποια live με το Guitar workbench club vol 1 & 2.

Michael Tampou-Keyboards, vocals (ex- Heart Attack, ex-Enoxoi). O πληκτράς της μπάντας κ ένας απ τους βασικούς συνθέτες των κομματιών της. Ένας αυτοδίδακτος μουσικός ο οποίος μετά από μια σειρά πειραματισμών , έκανε τη πρώτη του εμφάνιση το 2005 με το demo μελωδικής trance μουσικής “ Ocean “  απ το οποίο το ομώνυμο τραγούδι έφτασε στο Νο1 των πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών των  charts του dance-industries.com.  Στη συνέχεια εμφανίστηκε με τους “ ΕΝΟΧΟΥΣ”  το 2008, μια Ελληνική ροκ μπάντα ,με τους οποίους πραγματοποίησε εμφανήσεις σε γνωστά μαγαζιά της Αθήνας όπως το Rodeo, Το όνομα του ρόδου και το Ghosthouse.  Το 2010 συμμετείχε στο Ηard και Heavy συγκρότημα HEART ATTACK με τους οποίους ηχογράφησε ένα 11 inch μίνι άλμπουμ το 2011 έχοντας βασικό ρόλο στη σύνθεση και ενορχήστρωση των κομματιών κ φυσικά ακολούθησαν κ αρκετές εμφανίσεις με αυτό το σχήμα.

Vangelis Georgiou- Bass (ex-Triti epohi).  Ο μπασίστας της μπάντας. Έχοντας αρκετή εμπειρία από ηχογραφήσεις και παίζοντας βασικό ρόλο στην ηχογράφηση του cd των  ΤΡΙΤΗ ΕΠΟΧΗ , με τους οποίους  έδωσε αρκετές συναυλίες στην Αθήνα και τις γύρω περιοχές. Εμφανίστηκε μάλιστα με τη Τρίτη Εποχή και στο Μέγαρο μουσικής της Αθήνας. Συμμετείχε και στο πρώτο “Guitar Workbench festival “ που έγινε το 2011 στο Revenge of Rock.  Συμμετέχει κ στο ακουστικό σχήμα ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ.

Peter Papapetros-Drums-percussion, ανακάλυψε απο πολύ νωρίς την κλίση του στα κρουστά και ξεκίνησε μαθήματα με τον George Trandalidis (Socrates). Συμμετείχε σε διάφορα σχήματα όπως τους, Dangair το 2001 και Discover the Band (disco cover band) το 2009 κάνοντας αρκετά Live το οποία προσεδωσαν αρκετή εμπειρία και εξέλιξη στο παίξιμο του, ενώ παράλληλα ήταν και ο drummer για τους SILVER RISC την περίοδο 2010-2011(reunion). Το επόμενο βήμα ήταν οι Flying Mercury στουε οποίους το παιξιμό του καθώς και οι ιδέες του αποτελούν μεγάλο κεφάλαιο για την μπάντα και την εξέλιξή της. 

110