AXECUTER: “Metal Is Invincible”

Heavy Metal ρε Μ…

Θα μπορούσα να σταματήσω τη κριτική σε αυτή τη φράση και παρόλα αυτά να έχετε μία σαφή εικόνα του τι μας προσφέρουν οι Βραζιλιάνοι Axecuter στο πρώτο τους full length album με τον τίτλο “Metal is invincible”. Είχε προηγηθεί το περσινό EP “Innocence is our excuse” το οποίο πήρε αρκετά καλές κριτικές και βοήθησε τη μπάντα να ξεχυθεί στους δρόμους και να κάνει κάποια live.

Old school, fast, ακατέργαστο και χύμα Heavy Metal από τους τρελο-βραζιλιάνους που όταν ξυπνάνε το πρωί διαβάζουν στην αθλητική εφημερίδα τους ότι ένα νέο ποδοσφαιρικό ταλέντο με το όνομα Romario εμφανίστηκε στη πιάτσα. Με λίγα λόγια οι νεοτερισμοί μπαίνουν στην άκρη και cult ήχοι ξεχύνονται απο τα ηχεία όσων παραμένουν αμετανοήτοι.

Το τρίο από τη Curitiba προσφέρει ένα Heavy, Speed, Thrash ολοκαύτωμα. Ακούστε τα “Heavy Metal is Invincible”, “Destructive Blitzkrieg”, “The Fires of Krakatoa” και τον ύμνο “No God, No Devil (Worship Metal)” και θα καταλάβετε ότι οι τύποι είναι ταγμένοι στο σκοπό τους. Επιρροές υπάρχουν (το αντίθετο θα ήταν και αρκετά παράδοξο). Είναι τόσες όμως που στο τέλος αυτό που μένει είναι η προσωπικότητα του ίδιου του group μιας και μιλάμε για συγκροτήματα που στο είδος τους έχουν επηρέασει κόσμο και κοσμάκι. Επιγραμματικά θα αναφέρω Manilla Road, Pile Driver, Venom, Exciter, Ostrogoth και πάει λέγοντας. 

Η παραγωγή αν και επιδέχεται βελτίωσης είναι αρκετά καλή και έχει πιάσει το feeling που το ίδιο το συγκρότημα ήθελε να έχει. Από το εξώφυλλο θα καταλάβετε ότι τα στυλαρισμένα πράγματα δεν είναι για αυτά τα παλικάρια. Είπαμε Old School. Μην τα ξαναλέμε.

Δυναμώστε τα ηχεία και πατήστε play. Αυτο που θα ακολουθήσει θα το γουστάρετε γιατι πολύ απλά ακούτε HEAVY METAL. Αν δεν γουστάρατε δεν θα διαβάζατε αυτή τη στιγμή τη κριτική στο Rockway.

ΥΓ Στο “Heavy Metal to the World” συμμετέχει στα φωνητικά και στα lead σημεία ο τεράστιος Mark Shelton (Manilla Road)

786