SIX STRING NOISE: “Likewise”

Όταν πρόκειται να κάνω κριτική σε κυκλοφορία ελληνικού σχήματος, και δη αυτοχρηματοδοτούμενης παραγωγής, έρχομαι πάντα σε δίλημμα.

Να είμαι ελαστικός, αφού ξέρω τις δυσκολίες ενός ροκ μουσικού στην Ελλάδα ή να είμαι σκληρός, γνωρίζοντας πως μια σκληρή κριτική θα κάνει ίσως τους ανθρώπους να δουν τα πράγματα από μια άλλη σκοπιά;

Νομίζω πως ποτέ δε θα είμαι σίγουρος τι από τα δύο να κάνω.

Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι οι Six String Noise και το δεύτερο αυτοχρηματοδοτούμενο album, “Likewise”.

Οι SSN ξεκίνησαν ως one man band του κιθαρίστα-τραγουδιστή Μάρκου και πριν 2 χρόνια κυκλοφόρησε το ντεμπούτο “Snowing Bullets While Kissing the Ground” και μετά από ψάξιμο και απανωτές αλλαγές σύνθεσης, ξεκίνησαν τις ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις.

Στο ψητό τώρα… Έχουμε να κάνουμε με ήχο αμερικανοθρεμμένο με επιρροές από όλο το φάσμα το grunge, είτε αυτό γίνεται μέσω των Soundgarden, όπως φαίνεται από τις πιο heavy στιγμές του “Likewise”, είτε από την post-grunge περίοδο μέσω των 3 doors down για παράδειγμα.

Η παραγωγή είναι αρκετά καλή και καθαρή, αλλά έχω την εντύπωση πως καταστρέφει την καλή άρθρωση και προφορά του Μάρκου, αφού στον τομέα των φωνητικών, ο ήχος είναι λίγο ξερός.

Οι συνθέσεις είναι πολύ συμπαθητικές και δείχνουν ότι τα παιδιά μπορούν να κάνουν κάτι καλύτερο και έχουν μια πολύ δυνατή στιγμή με το “Everybody’s gonna turn around”, που καλώς επιλέχθηκε για να σκηνοθετηθεί από τον Bob Katsionis.

Θα ήθελα να τους δω ζωντανά για να έχω μια πλήρη εικόνα μιας που ο ήχος τους έχει αρκετή ενέργεια που θα μπορούσε να ικανοποιήσει το κοινό κάποιου club.
Ακούστε τη δουλειά τους μέσω Bancamp (http://sixstringnoise.bandcamp.com/) και αν σας αρέσει, αγοράστε το Limited digipak του “Likewise” που κοστίζει μόνο 5 €!

520

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.