ASENBLUT: “Von Worten und Taten”

Με δύο demo στο ενεργητικό τους (Kampfruf Demo 2008, Demo 2010) και ένα ολοκληρωμένο δίσκο το 2009 (“Aufbruch”), οι Asenblut, επιστρέφουν στο προσκήνιο τρία χρόνια μετά με το δεύτερό τους full length άλμπουμ, “Von Worten Und Taten”.

Θα ξεκινήσω με το εξώφυλλο, το οποίο μου άρεσε  πάρα πολύ και δείχνει ένα φανταστικό πρόσωπο, ταξιδεύοντάς σε μεσαιωνικές και επικές εποχές. Θυμίζει λίγο αυτό του “Aqualung” των Jethro Tull, αλλά παρόλα αυτά, θεωρώ ότι  έχει γίνει φοβερή δουλειά. Το ύφος τους; Τυπικό παγανιστικό γερμανικό metal με brutal φωνητικά.

Η μουσική τους είναι αρκετά μελωδική για το είδος, το οποίο είναι επηρεασμένο και από black/death μονοπάτια. Αυτό που θα παρατηρήσει εδώ ο ακροατής είναι πως ασυναίσθητα, θα διαπιστώσει στο άκουσμά του το κεφάλι του να κουνιέται στο κολλητικό ρυθμό τους και αυτό από μόνο του είναι αρκετά θετικό στοιχείο. Οι συνθέσεις τους είναι καλοδουλεμένες, χωρίς πολλά στουντιακά εφέ και ιστορίες.

Μας παρουσιάζουν 11 συνολικά κομμάτια διάρκειας 52 λεπτών, έχοντας σαν όπλα μοναχά κιθάρα, μπάσο, τύμπανα και φωνή. Η παραγωγή είναι και αυτή άρτια δουλεμένη με όλα τα μουσικά όργανα να διατηρούν τις ισορροπίες. Το μοναδικό αρνητικό που θα μπορούσε κανείς να πει για αυτό το δίσκο είναι τα φωνητικά και αυτό, μονάχα όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τα “βαριά” του είδους.

Εν κατακλείδι, πρόκειται για μία πάρα πολύ καλή κυκλοφορία με όλα όσα θα ζητούσε κάποιος οπαδός του ύφους αυτού, να βρίσκονται μέσα στο “Von Worten Und Taten”. Αν γουστάρετε το στυλ αυτό, η κυκλοφορία αυτή θα βρει μια καλή θέση στη δικογραφία σας.

YΓ Ακούστε το καταπληκτικό σόλο στο “Von eig’ner Hand”

694