ERIC CLAPTON: “Old Sock”

Το να αρχίσεις να γράφεις για τον Eric Clapton θα χρειαστεί ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια μόνο και μόνο να αναφέρεις σε ποια σπουδαία σχήματα έπαιζε (Cream, The Yardbirds, Blind Faith, Derek and the Dominos, John Mayall & the Bluesbreakers), τις σημαντικές συνεργασίες που είχε με σπουδαίους καλλιτέχνες (Frank Zappa, George Harrison, Phil Collins, Jeff Beck, Dr. John, Sting και πολλούς άλλους), αλλά και τις πολλαπλές συμμετοχές του, σε κινηματογραφικά soundtrack και τηλεοπτικές σειρές.

Το καινούργιο και εικοστό σόλο άλμπουμ του μεγάλου κιθαρίστα, τραγουδιστή και συνθέτη περιλαμβάνει λοιπόν δύο νέες συνθέσεις, το εκπληκτικό “Gotta Get Over” που ερμηνεύει παρέα με την Chaka Khan, και το σε ατμόσφαιρα sixties, “Every Little Thing”.

Τα υπόλοιπα κομμάτια του “Old Sock” αποτελούν διασκευές σε συνθέσεις των, Otis Redding, Peter Tosh, Taj Mahal (στο εξαιρετικό “Further on Down the Road”), Ted Daffan, George Gershwin, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχουν ο Steve Winwood με το hammond του, στο “Still Got the Blues” του μακαρίτη Gary Moore σε μία πιο σκοτεινή jazz-soul προσέγγιση, ο J.J. Cale με το “Angel” σε μία δική του σύνθεση και ο Paul McCartney που τραγουδά και παίζει μπάσο στο “All of Me”, σύνθεση του 1931!

Το θρυλικό country “Born Τo Lose” (το έχει διασκευάσει και ο Johnny Thunders & The Heartbreakers) και το folk “Goodnight, Irene” εκτελούνται υπέροχα ενώ το “Your One and Only Man” του Otis Redding είναι μία από τις κορυφαίες στιγμές του “Old Sock”.

Συνολικά ο δίσκος του 68χρονου Eric Clapton είναι ένα πανέμορφο ηχόχρωμα  blues, reggae, soul και rock ρυθμών και μελωδιών και παράλληλα ένα ατέλειωτο και νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν.

499