GAMA BOMB: “The Terror Tapes”

Όποιος έλεγε πριν 6-7 χρόνια πως το thrash metal πέθανε, τώρα μάλλον θα έχει βγάλει τα βυζιά του από το τράβηγμα και θα τα έχει ταΐσει στα Rottweiler του πλούσιου γείτονα του.

Άλλη μία κυκλοφορία που νοσταλγεί το thrash metal της παλιάς κοπής, από τους Gama Bomb, με τίτλο “The Terror Tapes”.

Συμπληρώνοντας μια δεκαετία ζωής, το κουιντέτο από την Ιρλανδία μας προσφέρει το τέταρτο του album, παίζοντας όπως και στα προηγούμενα Thrash metal με crossover στοιχεία, που κοιτούν τα χρόνια εκείνα που όλοι αγαπήσαμε τους Anthrax.

Αν γυρνάς ανάποδα το γείσο του καπέλου σου, γυρνάς την Αθήνα με skateboard και έχεις ραφτά S.O.D και M.O.D., αλλά γουστάρεις να ακούς και λίγο από τα παλιά Sanctuary, τότε οι Ιρλανδοί είναι φίλοι σου.

Η μόνη μου ένσταση είναι η φωνή του κυρίου Philly Byrne, που αν και κάποιες στιγμές λατρεύω τα τερτίπια αλά Biafra, που κάνει άλλες στιγμές με ενοχλεί αφάνταστα.

Η ρυθμική ομάδα των Gama Bomb είναι σταθερή και συνεπής με το είδος και η μελωδία συμπληρώνει όπως πρέπει για ένα σύνολο που στέκεται όμορφα, αλλά ως εκεί.

Δε θα κατεβάσω από το πατάρι τα στενά μου παντελόνια και τα αμάνικα τζην μπουφάν, ούτε θα κολλήσω ραφτά για χάρη τους στην τσάντα μου. Δεν προσφέρουν κάτι καινούργιο και οι συνθέσεις τους ευτυχώς περνούν το μέτριο.

Αξίζουν μια ακρόαση, αλλά μην περιμένετε να λιποθυμήσετε από τη χαρά σας!

601

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.