HEART IN HAND: “Almost There”

Η κυκλοφορία που έρχεται κατόπιν μίας επιτυχημένης δουλειάς αποτελεί μεγάλο στοίχημα για μία μπάντα και αποδεικνύει κατά πόσο πρόκειται για κάτι που αξίζει να ασχολούμαστε ή για ένα… πυροτέχνημα.

Οι Heart In Hand είχαν να διαχειριστούν την επιτυχία της προηγούμενης δουλειάς τους και εν αναμονή πολλών οπαδών του μελωδικού hardcore παρουσιάζουν φέτος το “Almost There”. Μία εξαιρετική δουλειά που κερδίζει και τους πιο δυσκολόπιστους.

Ακούγοντας για πρώτη φορά τον δίσκο η αλήθεια είναι πως δεν μου έμεινε κάποιο ξεχωριστό σημείο. Μου έμεινε όμως η εντύπωση πως εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι καλό και πως αξίζει να ακούσω και να ξανακούσω τον δίσκο για να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα. Και αν υπάρχει ένα μελανό σημείο στην κυκλοφορία είναι ίσως το γεγονός ότι υπάρχει μία μονοτονία όσον αφορά την ροή του δίσκου που ίσως σε ξενίσει αν δεν είσαι υπομονετικός. Γιατί με υπομονή ανακαλύπτεις πολλά ενδιαφέροντα πραγματάκια που ανεβάζουν το “Almost There” στην εκτίμησή σου.

Οι Heart In Hand καταφέρνουν να συνδυάσουν το μελωδικό τους punk/hardcore με πιο old school στοιχεία με έναν πεντακάθαρο και μοντέρνο ήχο που δίνει όση ενέργεια απαιτείται για να αναδειχτούν οι συνθέσεις. Βασικό στοιχείο: δεν καταντάνε ποτέ μελό και γλυκανάλατοι. Το λέω αυτό γιατί υπάρχει μία τάση για ρομαντισμούς από τέτοιες μπάντες του είδους με γλυκανάλατα ρεφρέν και αποτυχημένα καθαρά φωνητικά. Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα… hardcore. Υπάρχει ασφαλώς άπλετο συναίσθημα και μία ήπια αισθητική αλλά ο τσαμπουκάς και η ενέργεια ξεχειλίζουν σε κάθε σημείο του δίσκου.

Επιβλητικοί ρυθμοί, τσαμπουκαλεμένα ρυθμικά riffs και ταιριαστές μελωδίες  και ένας τραγουδιστής που φαίνεται πως θα αφήσει την τελευταία του πνοή στο μικρόφωνο είναι ο τελικός απολογισμός αυτής της κυκλοφορίας. Από επιρροές μπορείτε να βάλετε πάμπολλα πράγματα στο μυαλό σας. Από Give Up the Ghost και Poison The Well σε Dead Swans, Burn Everything μέχρι και Deftones!

Τα “Almost There”, “Cuts and Bruises” και “Life Goes On” είναι υπεραρκετά για να σας πείσουν να ασχοληθείτε με την συγκεκριμένη κυκλοφορία και για να πάρετε ένα χαρακτηριστικό δείγμα της πολύ καλής δουλειάς που έχουν κάνει οι Heart In Hand στο “Almost There”.

463

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.