COLLAPSE: “Arms and the Covenant”

Ω, ρε τι πάθαμε! Ο οδοστρωτήρας που ακούει στο όνομα Collapse πραγματικά με ισοπέδωσε!

Τρελή δυναμική, πολλά κιλά τεστοστερόνης, αξιοπρόσεκτη τεχνική και γενικά μια κατάσταση “ντου” και “γιούρια” σε ολάκερο το ντεμπούτο των Collapse, όπου “χεράκι” στην παραγωγή και τη μίξη έβαλαν “τυχαίοι” όπως Ginge Ford (Trivium), Mark Lewis (Chimaira) και Mike Spreitzer (Devildriver). Ειδικά ο τελευταίος, έφερε στα μέτρα της μπάντας του τον ήχο και το αποτέλεσμα τον δικαιώνει.

Έχουμε λοιπόν ένα καταιγισμό riff, brutalάδικα φωνητικά και ένα μοντέρνο thrash/ death προσανατολισμό που εξαναγκάζει το κεφάλι σου να κινηθεί ρυθμικά και ακατάπαυστα, έως ότου “πιαστείς” ή σου έρθει ημικρανία από το κοπάνημα, όπου τότε χαπακώνεσαι και συνεχίζεις ακάθεκτος.

Διόλου τυχαίο το ότι έχουν ήδη συμμετάσχει σε μεγάλα festival και σε tour με σχήματα όπως Devildriver, Anthrax, Armored Saint και Gwar. Χτίζουν όνομα τα παιδιά και καλά κάνουν!

Να ξεχωρίσω κομμάτια; Ίσως τα “Arms and the Covenant”, “The Death of Man”, “Acolyte”, “Bloodlet” και “Of Iron” να είναι ένα κλικ πιο πάνω από τα άλλα, αλλά ως εκεί! Ο δίσκος είναι “τούμπανο” από την αρχή ως το τέλος.

Επίσης, μεγάλο respect στη μπάντα που δε χρησιμοποίησε ούτε ένα κομμάτι από το EP που είχε κυκλοφορήσει μερικά χρόνια πριν. Να τα βλέπουν αυτά μερικές “μπαντάρες” που το κάνουν κατά εξακολούθηση.

Στο δια ταύτα λοιπόν…. “Arms and the Covenant” για τις κρύες νύχτες του χειμώνα, “Arms and the Covenant” για κατανάλωση μπύρας (και λοιπών αλκοολούχων), “Arms and the Covenant” for the win, “Arms and the Covenant” και ξερό ψωμί…

507

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.