TAUNTED: “9 sins”

Από το Σαν Φρανσίσκο επιτίθενται με το thrash metal τους οι Taunted, που παρόλο που έχουν συμπληρώσει 20 χρόνιας παρουσίας στο Bay Area, παίζοντας με πολλούς θρύλους της σκηνής, φτάνει το 2013 και έχουν μόλις φτάσει στην τρίτη τους δουλειά, “9 Sins”.

Έχοντας μοσχοπουλήσει το ντεμπούτο τους, “Zero” το 2006, στο CD Baby και λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές, ειδικά για τις φωνητικές ικανότητες του frontman, Jacques Serrano και έχοντας πλέον στις τάξεις τους τον τυμπανιστή των Vicious Rumours, Larry Howe, με σταθεροποιημένη σύνθεση και καθαρό και προσωπικό ήχο, μας δίνουν ένα όμορφο δισκάκι για να περάσουμε την άνοιξη.

Θετικό φαντάζει το γεγονός, πως αφού είναι πλέον παλιοσειρά της σκηνής, δεν προσπαθούν επιτηδευμένα να μας παρουσιάσουν μια, τάχα μου βρώμικη παραγωγή, την οποία αρέσκονται να χρησιμοποιούν πολλές μπάντες του λεγόμενου ’80s thrash revival.

Καθαρός ήχος που πάει και έρχεται μεταξύ τεχνικούρας και ωμότητας, με έναν όντως ταλαντούχο λαρυγγιστή και δυναμικά δίμποτα τύμπανα, σε ένα album που ακούγεται ευχάριστα και είναι κάτι που φέτος θα βρίσκεται στα top, ίσως του συγκεκριμένου metal ιδιώματος.

Εσείς που αρέσκεστε να ακούτε τους Overkill και τους Exodus, θα βρείτε χαρά στους Taunted. “Dead Roll”, “Laceration” και “Sinners language” είναι κομμάτια που έκαναν το σβέρκο μου να ταλαντεύεται και έχω την εντύπωση πως θα τα καταφέρουν και με τον δικό σας.

Άντε να έρθει το καλοκαίρι να μπορούμε πάλι να φοράμε τα αμάνικα μπλουζάκια μας!

413

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.