ACTIVE MEMBER: 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 @ ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ Live Stage

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

O Boτανικός Live Stage, συνεχίζοντας την παράδοση των μεγάλων συναυλιών κατά την οποία τα τελευταία χρόνια έχει φιλοξενήσει, μεταξύ άλλων, τους Alpha Blondy, Parov Stellar, Νneka ανοίγει τις πόρτες του για μια βραδιά σε ένα επιδραστικό για τα ελληνικά μουσικά δρώμενα, συγκρότημα, τους Active Member.Οι Active Member, το γκρουπ που φτιάχτηκε από τον B.D. Foxmoor το 1992 και έμελλε έως σήμερα να συνεχίζει και να παραμένει ιδιαίτερα ενεργό μουσικά ακόμα και μέσα σε αυτούς τους ανταριασμένους καιρούς, γιορτάζουν! 

Η πιο μεγάλη νύχτα για τους Active Member θα είναι το Σάββατο 27 Απριλίου στον Βοτανικό Live Stage με μια συναυλία – γιορτή!
Στη σημερινή του μορφή το γκρουπ αποτελείται από τον Β.D.Foxmoor και την Sadahzinia και στη συναυλία τους, που θα διαρκέσει τουλάχιστον πέντε ώρες, καλεσμένοι θα είναι φίλοι τους, παλιοί και καινούργιοι, όπως ο Rodney P., ο Skitz, ο Jahcoustix, και ο Luka Lesson – προσωπικότητες που έχουν προσφέρει σημαντικές μουσικές και στιχουργικές στιγμές στην ίδια μουσική σκηνή με αυτή που προσφέρουν οι Active Member: τη σκηνή του hip hop.
20 χρόνια πέρασαν από εκείνον τον Ιούνιο που ο Μιχάλης Μυτακίδης αφουγκράστηκε το πρόσταγμα των καιρών και ονόμασε το γκρουπ που έφτιαξε με ό,τι πιο κατάλληλο και ουσιώδες: Ενεργό Μέλος. Οι Active Member έγιναν το μέσο για να εκφράζει όσα του περιέγραφε η ζωή, κι ακόμα να εκφράζει τους φόβους, τα όνειρα και τους εφιάλτες του. Οι Active Member έγιναν ένα με το είδος που ο Μιχάλης βάφτισε “Low Bap”, δηλαδή «στήριξε το λόγο σου με τη ζωή σου και το αντίστροφο» και από τότε δεν σταμάτησαν τη δημιουργική πορεία, όχι μόνο στα μουσικά, αλλά και στα πολιτιστικά δρώμενα γενικότερα.
Δίσκοι, συλλεκτικές εκδόσεις σε βινύλιο, lowbap ντοκιμαντέρ, σάουντρακ ταινιών (όπως τα: Catastroika, Oligarchy, Hitman: Εξομολόγηση ενός Οικονομικού δολοφόνου), θεατρικά έργα (βλ. Φεστιβάλ Αθηνών κ.ά.), βιβλία, ραδιόφωνο αλλά και web radio, fanzines, περιοδικά, εκατοντάδες συναυλίες και lowbap φεστιβάλ αλλά και περισσότερο ιδιαίτερα project, συζητήσεις, και η λίστα είναι ατελείωτη…
Η Sadahzinia -κατά κόσμον Γιολάντα Τσιαμπόκαλου- έγινε επίσημα μέλος στους Active Member το 2003 (ενώ εμφανιζόταν μαζί τους από το 1994) και από τότε ασχολείται ενεργά τόσο με στίχους όσο και με την παρουσίασή τους αλλά και με οργανωτικά θέματα. Είναι η πρώτη γυναίκα που ασχολήθηκε ενεργά με το hip-hop στην Ελλάδα, και έχει μια υγιή αποστροφή για τους «κανόνες» του τι πρέπει ή τι δεν πρέπει να κάνει κάποιος που ασχολείται με το hip hop. Για παράδειγμα γράφει παραμύθια για παιδιά, μεταφράζει βιβλία και επισκέπτεται ομάδες δημιουργικής απασχόλησης παιδιών σε ολόκληρη τη χώρα.
Ως Active Member μετρούν ήδη 17 δισκογραφικές δουλειές και δεκάδες άλλες ως solo artists.
Με τη δισκογραφία και τις ζωντανές εμφανίσεις τους, αλλά και με πιο αυθόρμητες κινήσεις, δίνουν το στίγμα τους και δρουν καταλυτικά για τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα που νιώθουν να εξελίσσονται γύρω τους. Σε μια εποχή, που όχι μόνο ο πολιτικός, αλλά και γενικά ο λόγος δεν βρίσκει εύκολα χώρο, οι Active Member τραβάνε την πορεία τους πιστοί στις αρχές τους και στην έννοια του Low Bap.
Στη μουσική σκηνή Βοτανικός οι Active Member θα γιορτάσουν την δεύτερη εποχή τους κι όλα όσα ονειρεύονται για το άμεσο μέλλον έχοντας πίσω τους αυτά τα 20 χρόνια δημιουργικής πορείας.
Η συναυλία με το ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 20:00.
Μαζί τους θα είναι οι φίλοι τους:
Rodney P., ο “νονός” του βρετανικού hip-hop, αυτό που πρώτος ράππαρε με αυθεντική λονδρέζικη προφορά, έχει συνεργαστεί με τους γίγαντες Skinnyman, Blak Twang και τους Nextmen, έχει περιοδεύσει με τους Dub Pistols και έρχεται για να γιορτάσει μαζί μας.
Jahcoustix, νομάς, πολίτης του κόσμου, το 2013 γιορτάζει και αυτός δέκα χρόνια απόλυτης αφοσίωσης στη μουσική και έρχεται να παίξει με τους φίλους του και για τους φίλους του κουβαλώντας ένα ολοκαίνουργιο άλμπουμ και τη Reggae πλευρά της βραδιάς.
Ο Ελληνο-αυστραλός Luka Lesson, ποιητής αλλά και στρατευμένος hip-hop καλλιτέχνης, ταγμένος να δημιουργεί γέφυρες ανάμεσα στα δύο, θα μας μιλήσει- ή μήπως θα μας τραγουδήσει?- για αγάπη και θα μας οδηγήσει μέσα από τα αρχέγονα, προγονικά μονοπάτια στην κοινωνική αλλαγή.
Για τον “hip hop star” Skitz, δεν υπάρχουν σύνορα στην καλή μουσική. Aυτός που ταίριαξε σε ένα άλμπουμ καλλιτέχνες όπως οι Skinnyman, Est’elle, Dynamite MC, Phi-Life cypher, Rodney P, Roots Manuva, που δημιούργησε, μαζί με τον κολλητό του Rodney P, εκπομπή ορόσημο για το hip- hop στο BBC, θα δώσει το παρών και στη μεγάλη γιορτή του hip hop στην Ελλάδα.
Τέλος, το βράδυ του Σαββάτου 27 Απριλίου ο B.D.Foxmoor θα μας παρουσιάσει το νέο project που ετοιμάζει μαζί με το Νίκο Ξύδη,  τους ASR (Armat Spina Rosas = Το αγκάθι οπλίζει τα ρόδα).
Ο B.D.Foxmoor και η Sadahzinia θα συντονίζουν όλη αυτήν τη γιορτή και φυσικά θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους πάνω στη σκηνή σε μια βραδιά που θα κάνει καιρό να επαναληφθεί.
O B.D.Foxmoor και η Sadahzinia δημιουργούν ακούραστα και έχουν, πάντα, στραμμένη την πυξίδα τους στα όμορφα και στα λεύτερα.

www.lowbap.com  

ACTIVE MEMBER ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ Live Stage

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩN
Η προπώληση εισιτηρίων θα ξεκινήσει άμεσα!
Τα 500 πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 8 ευρώ και θα πωλούνται μόνο στο Δισκοπωλείο ΤΖΙΝΑ.
Μετά την εξάντλησή τους τα εισιτήρια θα κοστίζουν 12 ευρώ
Στο ΤΑΜΕΙΟ την ημέρα της συναυλίας το εισιτήριο θα κοστίζει 15 ευρώ

Σημεία Προπώλησης
Δισκοπωλείο ΤΖΙΝΑ, Πανεπιστημίου 57
Ticket House, Πανεπιστημίου 42, (εντός στοάς)

Αγορά online
www.ticketpro.gr  
www.viva.gr  
www.ticketarena.gr  
www.123tickets.gr  

ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ Live Stage
Κασσάνδρας 19 (κάθετος Ιεράς Οδού)

73