THE CRYSTAL CARAVAN: “With Them You Walk Alone”

Αυτοί οι Σουηδοί ζουν μουσικά στις παλιές καλές δεκαετίες και ζουν καλά.

Άλλη μια κυκλοφορία της TranSubstans Records έχει το ρόλο να αναβιώσει το μουσικό κλίμα εκείνο, που υπήρχε όταν μεσουρανούσαν οι Uriah Heep και οι UFO, αλλά ακόμα και οι Jefferson Airplane.

Τρίτο album λοιπόν, για τους The Crystal Caravan και είναι νοσταλγικό όσο δεν πάει. Θέλοντας να πάνε ένα βήμα παραπάνω τη μουσική τους αναλαμβάνουν οι ίδιοι την ενορχήστρωση και την παραγωγή και χρησιμοποιώντας αναλογικά synths και διάφορες άλλες παλαιομοδίτικες τεχνοτροπίες φέρνουν στα αυτιά του ακροατή ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα.

Η αγάπη για τα προαναφερθέντα hard rock μεγαθήρια, αλλά και για τη ψυχεδελική πλευρά εκείνη της περιόδου, του στυλ των Jefferson και των Doors αποτυπώνεται πάρα πολύ όμορφα στο “With Them You Walk Alone”, ειδικά σε κομμάτια όπως το 7λεπτο “Against The Rising Tide”.

Το σεξτέτο από το Umeå ξέρει τη θέλει και το κυνηγά με λατρεία. Βοηθάει πολύ η άψογη μελωδική φωνή του Niklas “RG” Gustafsson, που σκαρφαλώνει ήσυχα και σταθερά στα κτυπήματα του τυμπανιστή του Christopher Olsson, ώσπου βρίσκει τους πολύ καλά δεμένους, τρεις έγχορδους φίλους του.

Οι κιθαρίστες Björn Lohmander και Stefan Bränberg, που είναι και τα χέρια πίσω από τα κουμπάκια της παραγωγής, δεν παρλάρουν ασταμάτητα για να δείξουν ότι είναι βιρτουόζοι και δείχνουν τα δόντια τους όσο χρειάζεται, μη κρύβοντας τη σταθερότητα του Pierre Svensson στο μπάσο.

Αν και τα περισσότερα κομμάτια είναι μεγάλης διάρκειας, αυτό δεν σε αποτρέπει να τα λατρέψεις και να τα βάλεις πάλι να παίζουν από το πρώτο τους δευτερόλεπτο. Ας πούμε το αριστούργημα “Roses and Morphine”.

Αφήστε τα λουλούδια και πάλι να μπουν στη ζωή σας, δεν είναι κακό…

458

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.