DOUBLE TREAT: “Wander Thirst”

Τους θυμάστε τους What’s The Buzz? και το ομώνυμο (όπως και μοναδικό) πρώτο τους δίσκο;

Αν όχι, καλό θα είτο να τους ψάξετε, διότι είναι από τα αδικημένα hard rock εγχώρια σχήματα, το οποίο έκανε το δισκογραφικό βήμα του σε μια σχετικά δύσκολη περίοδο για την εν λόγω μουσική, καθώς επέλεξαν έναν λιγότερο heavy προσανατολισμό σε σχέση με τις προσταγές της εποχής.

Αυτό που προσπάθησαν να κάνουν πριν δεκατρία χρόνια οι What’s The Buzz? προσπαθούν, με περισσότερα εμπειρικά εφόδια πλέον, να κάνουν τώρα οι Double Treat, και όχι μόνο τα καταφέρνουν, αλλά χτυπάνε διάνα!

Οι Σωτήρης Λαγωνίκας και Χρήστος Κισατζεκιάν, μέλη των What’s The Buzz?, κυκλοφορούν έναν από τους καλύτερους δίσκους κλασικού rock (αδόκιμος όρος στον 21ο αιώνα, αλλά ταιριάζει γάντι) που έχω ακούσει εδώ και χρόνια!

Δίπλα τους σε αυτήν την προσπάθεια, ως guests, οι Θοδωρής Υδραίος, Αλέξανδρος Φλούρος (Fragile Vastness, Seduce the Heaven) και Διονύσης Κωστόπουλος (Infidel, Acid Death), που βάζουν το κιθαριστικό χεράκι τους σε τρία από τα κομμάτια του δίσκου.

Γνωρίζοντας τις μετα- What’s The Buzz? μουσικές ενασχολήσεις και των δύο βασικών μελών, ήξερα a priori πως δεν πρόκειται να ακούσω κάτι “πρόχειρο”. Δεν περίμενα όμως να ενθουσιαστώ τόσο στο άκουσμα του “Wander Thirst”, που να θεωρώ επιβεβλημένο το να “ταξιδεύσει” ο δίσκος στο εξωτερικό προκειμένου να μάθουν μπάλα μερικοί από τους πολλούς που συντελούν στην αναβίωση των ‘70s!

Με το ένα πόδι στους Bad Company και το άλλο στον Rory Gallagher, οι Double Treat πάνε πίσω στο χρόνο και κυκλοφορούν ένα rock album με τα όλα του! Εδώ θα βρεις σαφείς επιρροές από Deep Purple, Lynyrd Skynyrd, Grand Funk Railroad, Thin Lizzy και Kansas (ok, το δελτίο τύπου αναφέρει και Black Sabbath, αλλά αυτό αφορά μονάχα το κομμάτι “Guardian Hesperus”), σε ένα συνδυασμό που θα σε κάνει να μερακλώσεις (‘70s style)!

Βουτηγμένο στο παρελθόν, χωρίς να το αναμασά, προσωπικά θα με έπειθε εάν κάποιος μου έλεγε πως το album κυκλοφόρησε πριν 30- 40 χρόνια… Διότι οι ιθύνοντες του “Wander Thirst” εναπόθεσαν πάνω σε πεντάγραμμα και παρτιτούρες όλες τις επιρροές τους και όλο το μουσικό “είναι” τους, και το παρουσιάζουν μέσα από δέκα συνθέσεις (συν μια διασκευή- έκπληξη).

Αναπολείς τα “παλαιά τα χρόνια” και διψάς για κάτι καινούριο και ποιοτικό; Εδώ είσαι!

452

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1393 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.