ΝΙΝΕ-Τ-ΝΙΝΕ

Οι Γερμανοί ΝΙΝΕ-Τ-ΝΙΝΕ δημιούργησαν ένα εξαιρετικό άλμπουμ ειδικά για όσους λατρεύουν το μελωδικό hard rock. Η μπάντα μίλησε για όλα στο rockway.gr και δείχνει αποφα- σισμένη να διεκδικήσει την επι- τυχία και την αποδοχή του κόσμου.

Μπορείτε να μας πείτε πότε δημιουργηθήκατε και πότε αποκτήσατε ένα σταθερό χαρακτήρα ως συγκρότημα;
Οι Nine-T-Nine ιδρύθηκαν το 1999, απ’ όπου και το όνομα, και υπάρχουν με το παρών line-up από το 2006

Ποιες είναι οι επίσημες κυκλοφορίες σας μέχρι τώρα;
Το 2004 κυκλοφορήσαμε ένα Live CD το οποίο ηχογραφήσαμε σε ένα show στη Βρέμη και το οποίο αποτελούνταν από 13 κομμάτια. Το 2008 η αμερικάνικη εταιρεία 272 Records (Hollywood) μας ζήτησε ένα θα θέλαμε να συνεισφέρουμε ένα από τα τραγούδια μας για την επερχόμενη Classic-Rock συλλογή “Unchained Vol. 1“. Αποφασίσαμε να δώσουμε το “Sandy“. Εκείνη την περίοδο δουλεύαμε πυρετωδώς πάνω στο “Keep The Flame Alive“ το οποίο, όπως ξέρετε, κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2009.

Στο βιογραφικό σας αναφέρεται ότι έχετε επιρροές από τον αμερικάνικο ήχο. Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες μπάντες που αποτελούν τις επιρροές σας;
Δεδομένου ότι είμαστε 7 μουσικοί, έχουμε πολλές διαφορετικές επιρροές, όπως Toto, Bon Jovi, Genesis, Foreigner, Survivor, Journey.

Είναι η Αμερική ένα μεγάλο όνειρο για εσάς;
Ναι είναι, θα θέλαμε να πάμε στην Αμερική και στον Καναδά, ειδικά να δώσουμε συναυλίες στη δυτική ακτή, όπου ήδη έχουμε κάποια υποστήριξη από οπαδούς

Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που κοροϊδεύουν το μελωδικό ήχο, ειδικότερα το melodic hard rock, και υποστηρίζουν ότι δεν είναι αρκετά rock, αλλά μια απομίμηση φθηνών pop καλλιτεχνών. Ποια είναι η άποψη σας για αυτό;
Όποιος λέει κάτι τέτοιο δεν πρέπει να είναι καλά στα μυαλά του. Όλοι μας μεγαλώσαμε στα 70’s και 80’s με τις μπάντες που ανέφερα προηγουμένως.
Αγαπάμε αυτή τη μουσική και πιστεύουμε σε αυτή 100%.
Όσοι μιλούν άσχημα για την ποιοτική μουσική, το κάνουν βασιζόμενοι στο δικό τους γούστο, και όχι βασιζόμενοι στο κατά πόσο κάτι είναι καλοφτιαγμένο ή όχι.
Και ναι, είμαστε πεπεισμένοι ότι η μουσική είναι έξυπνη και καλοφτιαγμένη.

Δίνετε ιδιαίτερη έμφαση στα πλήκτρα. Αυτό συμβαίνει για εμπορικούς λόγους;
Όχι. Είναι απλά ένα βασικό συστατικό του ήχου μας. Δε χρησιμοποιούμε τα πλήκτρα προκειμένου να μαλακώσουμε τον ήχο μας για να γίνει αρεστός στον πολύ κόσμο. Τα πλήκτρα, ειδικά σήμερα, παρέχουν μια μεγάλη ποικιλία ήχων όλων των δεκαετιών και μπορούν να χρησιμοποιηθούν παντού.
Ενώ στη δεκαετία των 80’s τα πλήκτρα κατέλαβαν το ρόλο των heavy κιθαριστικών ήχων, τώρα χρησιμοποιούνται ως ένα όργανο όπως όλα τα άλλα.
Εάν το χρησιμοποιείς έξυπνα και όπου ταιριάζει προσφέρει ένα όμορφο αποτέλεσμα.
Παρόλα αυτά, δεν είναι ψέμα ότι το ευρύ κοινό αρέσκεται σε μελωδικούς ήχους.

Η Γερμανία έχει γεννήσει αρκετά μεγάλα συγκροτήματα, κυρίως στο heavy metal! Νομίζετε ότι το μελωδικό hard rock που παίζετε μπορεί να έχει την ίδια αποδοχή στη χώρα σας, όπως metal;
Για να είμαι ειλικρινής, ποιος νοιάζεται; Το Heavy Metal πάντα έπαιζε ένα μεγάλο ρόλο παγκόσμια. Το πλήθος των οπαδών είναι τεράστιο. Ξέρουμε ότι η μουσική μας είναι σα να φέρνεις κάτι από το παρελθόν στο παρόν.
Η ανταπόκριση στο CD μας είναι φανταστική και μας απέδειξε ότι αυτή η μουσική ακούγεται ακόμα. Θα λέγαμε ότι οι άνθρωποι είναι πεινασμένοι για μουσική.
Πολλοί μας έχουν πει ότι αυτό το είδος μουσικής είναι ότι καλύτερο έχουν ακούσει εδώ και χρόνια. Ορισμένα περιοδικά έχουν εκφράσει την ελπίδα ότι γίγαντες του μελωδικού rock, όπως Lou Gramm (πρώην Foreigner), θα κυκλοφορήσουν ένα άλμπουμ της ίδιας ποιότητας με αυτό που έχουμε μόλις κυκλοφορήσει. Άρα, ίσως δημιουργήσει ένα νέο κύμα οπαδών, ακόμα και σε αυτή τη χώρα.

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από τις μέχρι τώρα συναυλίες που έχετε δώσει μέχρι τώρα;
Η ανταπόκριση ήταν φανταστική. Το CD λειτούργησε ως μαγνήτης για τον κόσμο, προκειμένου να έρχεται στις συναυλίες μας. Δεν είχαμε δώσει ποτέ πριν τόσα σουβενίρ (αυτόγραφα, φωτογραφίες κλπ) όπως δώσαμε στις τελευταίες δυο συναυλίες μας. Βλέπουμε μια τεράστια και θετική ανταπόκριση και σε νεότερες γενιές όπως και στη δική μας, πράγμα που είναι πολύ ωραίο.
Οι περισσότεροι από τους ακροατές δεν περίμεναν τόσο “γεμάτο” ήχο στις συναυλίες μας. Πολλοί από αυτούς ήταν πραγματικά εντυπωσιασμένοι και αναρωτιόντουσαν για ποιο λόγο δεν παίζουμε σε μεγαλύτερα μέρη.

Πιστεύετε ότι το κομμάτι “Sandy” είναι το καλύτερο που έχετε γράψει;
Δύσκολη ερώτηση. Ποτέ δε θα λέγαμε ότι έχουμε γράψει ήδη το καλύτερο μας κομμάτι. Ο καθένας έχει το δικό του αγαπημένο κομμάτι.
Το “Sandy” είναι το πρώτο single που κυκλοφορήσαμε το 2008 στην Αμερική και για αυτό ο κόσμος είναι περισσότερο εξοικειωμένος με αυτό. Αλλά αν νομίζεις ότι είναι το καλύτερο μας κομμάτι, αυτό είναι ωραίο.
Έχετε το νου σας για το επόμενο CD. Το ταξίδι συνεχίζεται με πολλά κομμάτια όπως αυτό.

Ποιοι είναι οι βασικοί συνθέτες των κομματιών;
Τα τραγούδια τα γράφουν οι Oliver, Jürgen και Sharky και μετά ενορχηστρώνονται από όλη τη μπάντα.

Οι στίχοι σας είναι αρκετά επιμελημένοι και όμορφοι, ειδικά στο θέμα της ερμηνείας. Μπορείτε να μας πείτε για ποιο λόγο χρησιμοποιείται γυναικεία φωνητικά ως backing vocals;
Καταρχάς για το κοπλιμέντο. Μια γυναικεία φωνή προσθέτει περισσότερη ποικιλία και η Corina δίνει στον ήχο μας ένα ξεχωριστό στίγμα.

Πόσο δύσκολο είναι για εσάς να πετύχετε στο rock κοινό?
Δεν είναι δύσκολο. Στους ανθρώπους είτε αρέσει είτε όχι. Μέχρι στιγμής τους αρέσουμε. Δε μας έχουν πετάξει ντομάτες, εάν αυτό υπονοείς

Υπάρχουν κάποια σχέδια για το μέλλον;
Αυτή την περίοδο προσπαθούμε να στήσουμε κάποιες συναυλίες, πιθανά ξεκινώντας με μια μικρή περιοδεία στη Γερμανία, είτε ανοίγοντας για κάποιο μεγαλύτερο όνομα είτε μόνοι μας, προκειμένου να προωθήσουμε το CD μας. Είμαστε ανοιχτοί σε διάφορες επιλογές. We are currently working on putting some shows together, possibly starting a smaller tour in Germany, whether as an opener for somebody or on our own to promote our CD. We are looking at a bunch of options.
Ετοιμάζεται και ένα video, θα σας πούμε για ποιο κομμάτι πρόκειται αργότερα. Θα εκπλαγείτε. Και φυσικά δουλεύουμε πάνω σε νέα κομμάτια.

Δώστε ένα μήνυμα στο rockway.gr και γενικότερα για τους οπαδούς σας στην Ελλάδα;
Είναι τιμή μας να παρουσιάζουμε τη δουλειά μας τόσο στη σελίδα σας, όσο και στο περιοδικό σας – ελπίζουμε να σας αρέσει η μουσική μας και σίγουρα θέλουμε να έρθουμε να παίξουμε στην Ελλάδα σε ένα από τα υπέροχα αρχαία θέατρα που έχετε. Κρατήστε μας μια θέση.


252