HALF GRAMME OF SOMA: “Half Gramme of Soma”

Οι Half Gramme Of Soma είναι μία ακόμη ελληνική μπάντα που επιβεβαιώνει την ανοδική πορεία της εγχώριας σκηνής τα τελευταία χρόνια στον χώρο του rock metal.

Με μόλις 2 χρόνια ύπαρξης κυκλοφορούν αισίως την πρώτη τους δουλειά. Ο ομώνυμος αυτός δίσκος κινείτε στα πλαίσια του hard/heavy rock με stoner αισθητική και μιά rock n roll προσέγγιση. Μία Metallica, Load περιόδου, αισθητική πλανάται αρκετά στον δίσκο. Οι εννέα συνθέσεις υποστηρίζονται από μία αξιοπρεπέστατη παραγωγή για ανεξάρτητη κυκλοφορία και αφήνουν μία θετική αίσθηση στον ακροατή.

Άκρως θετικό στον δίσκο είναι ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μία κυκλοφορία που περιέχει 1-2 καλά κομμάτια. Όλες οι συνθέσεις ακούγονται ευχάριστα από την αρχή μέχρι το τέλος χωρίς να κουράζουν, με πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες και συνθετικό πλουραλισμό. Οι ρυθμικές κιθάρες συνοδεύοντε από εύστοχες μελωδίες και τα φωνητικά στέκονται σε υψηλό επίπεδο συντελώντας και αυτά στην δημιουργία της ηχητική ψυχεδέλειας των Half Gramme Of Soma. Τα “Burn Your Shadows”, “Feed Your Hell” και “Dead End” θα σας πείσουν για την ποιότητα των Half Gramme of Soma αλλά και για τον πλουραλισμό που υπάρχει στον δίσκο.

Η παραγωγή όπως είπα είναι θετική αν και κάπως αδύναμη για να προσδώσει ένα επιπλέον τσαμπουκά στις συνθέσεις. Δεν υπάρχει χώρος για γκρίνιες όμως εδώ πέρα. Το “Half Gramme Of Soma” είναι μία πολύ καλή δουλειά που θα ικανοποιήσει τους φίλους της metal/stoner σκηνής. Εξαιρετική αρχή από μία μπάντα που δείχνει να έχει πολλές δυνατότητες. Να σημειώσω ότι πρόκειται για DIY κυκλοφορία σε 500 αριθμημένα αντίτυπα. Τσεκάρετε άφοβα.

428

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.