V8 WANKERS: “Got Beer?”

Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, όλοι μας ζητάμε κάποιο ψήγμα διασκέδαση και διαφυγής.

Συγκροτήματα με τίτλο, όπως το V8 Wankers, με κάνουν προσωπικά να γελάω μόνο που σκέφτομαι την ενδοπαλαμική παλινδρόμηση του ανδρικού μορίου σε συνδυασμό με το γνωστό αναψυκτικό λαχανικών.

Οι Γερμανοί έχοντας το χιούμορ τον συμπατριωτών τους Tankard ξεκινούν το δίσκο με το ομώνυμο “Got Beer?” και υμνούν το αλκοολούχο δροσιστικό, που η πόλη τους Μόναχο φιλοξενεί σε υπέρογκες ποσότητες κάθε Οκτώβριο.

“All Hail Oktoberfest” τραγουδάει ο Lutz Vegas, “Give me a beer, I wanna feel my tummy” σε γρήγορους Punk ‘n’ roll ρυθμούς, που θυμίζουν μπλέξιμο μεταξύ Airbourne και Backyard Babies, με το κατάλληλο πέρασμα από τον αγνό Motorhead-ισμό.

Είναι η ένατη δισκογραφική τους δουλειά από το 2002 ως και σήμερα, πράγμα που δείχνει όρεξη και παραγωγικότητα. Μελωδίες που σου μένουν στο μυαλό και σου περνούν στο μυαλό υποσυνείδητα μηνύματα metal και punk υποκουλτούρας, με σκοπτικό λυρισμό και πνοή κραιπάλης. Τραγούδια όπως τα “Kick The Bucket”, “We’ll fight them all” (We’ll fight them all to protect our freedom) είναι για χορό και άπλετη μπιροποσία, ενώ οι V8 καλύπτουν με τη μουσική τους και τις σχέσεις με το αντίθετο φύλλο σε 2 διαφορετικές καταστάσεις. Αρχικά “Yeah she’s a bitch” και αργότερα “She’s nitro” και ανάλογα στη φάση που είσαι ακροατή διαλέγεις ποιο να αφιερώσεις.

Μουσική γεμάτη ενέργεια και rock ‘n’ roll ταχύτητα που σε κάνει να θέλεις να σπάσεις τα πιάτα που άρχισε να πλένεις την ώρα που πρωτοπάτησες το play.

Σπάστα λοιπόν, και χόρεψε στα θρύψαλα, γιατί πρέπει και εσύ να ζήσεις τη Vida Loca, που μουσικά τουλάχιστον, ζουν οι Γερμανοί V8 Wankers.

398

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.