ELEOS: “The Shape of Imperfection”

Οι Eleos ολοκλήρωσαν το πρώτο τους demo, “The Shape Of Imprefection”,  το οποίο και θα αναλύσουμε παρακάτω.

Λίγα λόγια όμως για αυτούς πρώτα. Η μπάντα είναι σχηματισμένη στη Γερμανία, κυρίως από έλληνες του εξωτερικού (τα 4/5 δηλαδή) και μουσικά, κινούνται κοντά στο  μελωδικό heavy/ aggresive/ thrash ύφος, μπολιασμένο με sabbathικά riff.

Τα τραγούδια τους, είναι τα 4 ηχογραφημένα στο στούντιο και τα υπόλοιπα με τα μηχανήματα που είχαν στο σπίτι τους.

Μουσικά τώρα, ταλέντο έχουν και οι συνθέσεις κινούνται γενικά σε πολύ καλό επίπεδο, αλλά σίγουρα θα ήθελαν λίγο παραπάνω δουλειά. Η παραγωγή, τηρούμενων των αναλογιών θα μπορούσε να είναι σαφώς καλύτερη, καθώς οι κιθάρες δεν είναι τόσο στιβαρές και τα τύμπανα δεν ακούγονται επίσης καθαρά. Η φωνή βγάζει μια αγριάδα και μια “σατανίλα” οπότε εδώ, είμαστε καλυμμένοι κάπως, όπως και στο μπάσο θα έλεγα.

Το ζητούμενο είναι αν οι Eleos το έχουν και ακούγοντάς τους, μου δίνουν τη πεποίθηση πως αν το κοιτάξουν επαγγελματικά και διορθώσουν κάποια θέματα κυρίως στη παραγωγή, μπορούν να προχωρήσουν. Θα ήθελα να τους ακούσω σε κάτι πιο επαγγελματικό. Ως τότε, χρειάζονται αρκετή δουλειά ακόμα.

Για όσους θέλουν να τους ακούσουν ή να μάθουν περισσότερα, μπορείτε να τους τσεκάρετε στο παρακάτω link: http://www.myspace.com/EleosTheBand

432