BRUJAS DEL SOL: “Moonliner”

Μάγισσες του ήλιου στα Ισπανικά είναι το όνομα του κουαρτέτου από το Ohio και όπως, προδίδει η ονομασία αρέσκονται στο να παίζουν μελωδίες εμπνευσμένες από ταξίδια εκτός γήινης ατμόσφαιρας.

Πλήκτρα να σαμπλάρονται με ήχους γαλαξιακούς, που φιλτράρονται μέσα σε stoner/desert ξεσπάσματα, λιγοστά φωνητικά με εφέ αστροναυτικά, ακολουθώντας μονοπάτια που χάραξαν οι Hawkwind και οι Ozric Tentacles, μέσα από πρίσμα πρώιμων Monster Magnet.

To Moonliner ήταν μία τριλογία που ξεκίνησαν οι Αμερικανοί την άνοιξη του περασμένου έτους και ολοκληρώθηκε με το τρίτο της επεισόδιο το Δεκέμβρη του 2012. Τώρα, η Devouter Records μαζεύει και τα τρία μαζί σε μια ενιαία κυκλοφορία, που φτάνει τα 45 λεπτα, σε 6, κυρίως μακροσκελή, κομμάτια.

Καταπληκτική μουσική, σε βάζει σε κλίμα να διαβάσεις κάποιο sci-fi λογοτέχνημα και να παραγγείλεις στολή Klingon για τις Απόκριες!

Κομματάρες, όπως το 8-λεπτο “Conquistadors”, θα σε κάνει να θέλεις να ανέβεις στο επόμενο μετεωρίτη που θα περάσει κοντά από τον πλανήτη μας και να ταξιδεύσεις σε μακρύτερους αστρικούς σχηματισμούς.

Αν λοιπόν, είσαι άνθρωπος space, λατρεύεις το kraut και συμπαθείς το stoner, Αυτοί εδώ οι τύποι θα γίνουν σίγουρα φίλοι σου!

Ακουμπάτε άφοβα, αβίαστα και αβάδιστα….

546

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.