Sardonis, Sadhus (08/03/13) Six Dogs

Την Παρασκευή το Six Dogs μάζεψε διαβόλους, τριβόλους, αιμοδιψή τέρατα της μυθολογίας, μάγισσες, μάγους και μια γεμάτη χούφτα κόσμου να απολαύσουμε παρέα μια συναυλία από τις βαριές… τους βέλγους πολεμο-μεταλλάδες Sardonis μαζί με τους δικούς μας intelligent psycho-sludgers (IPS), Sadhus.

Φτάνοντας απ’ έξω είχε έναν κάποιο κόσμο μαζεμένο, σίγουρα όμως όχι ικανοποιητικό σε πλήθος. Χαλαρότατα έφτασε και ένα ποτήρι στο χέρι και άρχισε η κουβέντα περί ανέμων και υδάτων και τις μουσικές που θα παρακολουθούσαμε.



Στο ξεκίνημα τις βραδιάς εμφανίστηκαν οι Sadhus. Το ύφος τους είναι ότι πιο sludge doom που υπάρχει αυτή την στιγμή στην ελληνική σκηνή. Αργό, ασήκωτο riffing, μονολιθικές κατολισθήσεις στα τύμπανα, μπάσο που τρέμει η γη, σκισμένα φωνητικά και ενέσεις από σχεδόν punk αλητείες μας πήραν σβάρνα. Κεφάλι πάνω κάτω με την μια!



Το στήσιμο τους λιτό και απέριττο, άφησαν την μουσική να μιλήσει και μας πήγαιναν από εδώ και από εκεί με κομμάτια αδρεναλίνη σαν το Colombian Boat Blues και Make Me 20 Euros τα οποία εναλλάσσονταν με τα αργά κομμάτια όπως το μπλουζάτο πρώτο κομμάτι και το κλείσιμο με το Foondamentalist.



Πολύ καλός ο ήχος, low-end τίγκα όπως πρέπει, και μια προβολή από τους Αργοναύτες μέχρι τον Σεβάχ τον Θαλασσινό στο video-wall έβαλαν τον κόσμο μέσα στην φάση! Κρίμα που η διάρκεια του σετ τους δεν ξέφυγε πολύ από το 30 λεπτο ώστε να χωρούσανε κι άλλα κομμάτια. Γιατί χωρούσανε ανετότατα! Συγχαρητήρια και βουρ για επόμενες εμφανίσεις.



Μετά από σύντομο σχετικά διάλειμμα και μια γενική ανακατάταξη ανέβηκαν στην σκηνή ένας ψηλός με μια κιθάρα και ένας κοντός με μπαγκέτες. Τα φώτα χαμήλωσαν και μαζί με αυτά ήταν σαν να κατέβηκε το volume της φωνής του κόσμου. Με τις πρώτες νότες του Burial Of Men και παρακολουθώντας την πεντάλφα να κατεβαίνει στροβιλιζόμενη για να σταθεί στο τρίγωνο που ένωνε τα δυο “S” καταλάβαινες πως κάτι ερχόταν με απειλητικές διαθέσεις καταπάνω σου.



Οι Sardonis παίξανε το πολεμικό επικό instru-metal τους και τα μυαλά στο blender! Παρουσίασαν ολόκληρο το δεύτερο δίσκο τους και τα riff του Roel ξεπετάγονταν από όλες τις μεριές ενώνοντας επικές συγχορδίες με Thrash καταιγισμούς. Ο Jelle από την άλλη στα τύμπανα, δεν έδειξε έλεος και τα τίναξε με δικασιές και λυσσαλέα κοπανήματα, αναλαμβάνοντας παράλληλα και την επικοινωνία με τον κόσμο.



Τα κεφάλια ακολουθούσαν τον ρυθμό και ανεβοκατέβαιναν με μανία. Κάποια προβληματάκια που παρουσιάστηκαν με τον ήχο από την αρχή, ψιλοδιορθώθηκαν κατά την εμφάνισή τους και δεν απασχόλησαν περαιτέρω συγκρότημα και οπαδούς.

Οι Sardonis ολοκλήρωσαν την εμφάνισή τους με ένα σύντομο encore από κομμάτια του πρώτου δίσκου, και μας άφησαν με ένα σετ 50 περίπου λεπτών που άφηνε εντούτοις μια αίσθηση ότι θα χωρούσε και άλλο για να γεμίσει το κεφάλι και να σπάσει ο σβέρκος. Ανεξαρτήτως τα δώσανε όλα και ο κόσμος το ανταπέδωσε.



Θετικότατο το γεγονός ότι η σκηνή της σκληρής “πειραματικής”, αν θέλεις, μουσικής έχει αρχίσει και μεγαλώνει αισθητά και, πέρα από ευρύτερο κοινό (άντε να γίνουν και περισσότεροι ακόμα, παρουσιάζει και ποιότητα και εναλλακτική στην τετριμμένη σκληράδα του underground ήχου. Πάντα τέτοια!

Sardonis setlist
Burial Of Men
Warmonger
The Drowning
Entering The Woods
The Torch And The Bearer
Emperor
Aftermath Of Battle
Nero D’Avola
Thor
Skullcrusher AD

Photos: Δημήτρης Μαρσέλος

425