The Ghost Inside, Fall of Man, United Highlights, All Vows Collapse (02/03/13) 7Sins

Ξεκινώντας για το 7sins, το Σάββατο 2 Μαρτίου, είχα την εντύπωση ότι θα είναι άλλη μια συναυλία μεταξύ φίλων, με τους συνήθεις υπόπτους στο κοινό, όπως μια εβδομάδα νωρίτερα με τους Sofy Major στον ίδιο χώρο. Η βραδιά όμως μου επιφύλασσε δύο εκπλήξεις, η πρώτη (ευχάριστη) ήταν ότι στο 7sins ήταν ήδη περισσότερος κόσμος απ’ ότι ήλπιζα και αυτό με χαροποίησε ιδιαίτερα.

Στη σκηνή ήταν ήδη οι All Vows Collapse που παρά τη σύντομη, μέχρι τώρα,πορεία τους (1 χρόνος), η εμπειρία των μελών τους από άλλα συγκροτήματα της εγχώριας σκηνής (BagAhead, Go Ask Alice) είναι εμφανής. Άνετοι και δυνατοί, όπως πάντα, ζέσταναν τον κόσμο με το ρυθμικό Hardcore τους και ήταν ότι έπρεπε για να ξεκινήσει καλά η βραδιά. Από ότι έμαθα έρχονται αλλαγές στη σύνθεσή τους και νέο υλικό που ελπιζω να ανταποκρινεται στις προσδοκίες που μας εχουν δημιουργήσει.



Επόμενοι οι United Highlights, άλλο ένα νέο σχετικά συγκρότημα,πιο κοντά στο ύφος της βραδιάς με το progressive/screamo υλικό τους. Τεχνικές κιθάρες, διπλά φωνητικά και breakbeat ρυθμοί ζέσταναν και άλλο το κοινό που γέμιζε σιγά-σιγά το club. Αρκετά δεμένη συνολικά η εμφάνισή τους, περιμένουμε νέο υλικό και να τους ξαναδούμε σύντομα στη σκηνή.



Και ενώ η ώρα είχε πάει σχεδόν 10, τελευταία στάση πριν τους Ghost Inside, οι Fall of Man. Άλλο ένα ελληνικό συγκρότημα που βλέπουμε συχνά επί σκηνής, κι όχι άδικα αφού πάντα τα δίνουν όλα, μπήκαν με κέφι και πολύ διάθεση και ξεσήκωσαν το κοινό με τα κομμάτια τους και τις προσεγμένες διασκευές τους. Πολύ καλή επαφή με το κοινό και τα πρώτα stage dives επιβεβαίωσαν ότι είναι όλοι έτοιμοι για τους headliners.

Με την εμφάνιση τους οι The Ghost Inside προκαλούν ενθουσιασμό κ μετά απο μια μικρη εισαγωγή για τις χαιρετούρες ξεκινούν δυνατά με Outlive απ’το νέο τους,πολύ δυνατό,album “Get what you give” και συνεχίζουν με Chrono από το 2ο album “Returners”.Δείχνοντας συνεχώς,τόσο ενθουσιασμένοι,όσο κ αιφνιδιασμένοι απ’την ανταπόκριση που βρίσκουν στην Αθήνα συνεχίζουν με εναλλαγές απ’τα 2 τελευταία τους albums κ ειδικά στα 33 και Greater Distance γίνεται χαμός.

Για όσους έχουν παρακολουθήσει την εξέλιξη του συγκροτήματος από την California είναι φανερό ότι η αλλαγή drummer έχει ανεβάσει ένα σκαλί την μπάντα αφού ο Andrew Thaczyk είναι “θηρίο” πίσω απ΄τα τύμπανα κ σίγουρα ένας απ΄τους καλύτερους στόν χώρο.Μαζί με τον Jim Riley στο μπάσο δίνουν τον ρυθμό κ τα καλοστημένα heavy riffs και breakdowns των Aaron  κ Jack δονούν το 7sins κ μεταφέρουν άψογα το βαρύ metalcore μουσικό συναίσθημα της μπάντας.Ο Jonathan Vigil,τραγουδιστής κ κύριος στιχουργός, είναι δίκαια ο frontman των Αμερικανών,πολύ καλή φωνή,με βάθος,δυναμικός κ άνετος στην σκηνή,δείχνει να διασκεδάζει το show,ειδικά όταν αρχίζουν να τον περικυκλώνουν οι επίδοξοι stage divers(συχνά τα μέλη των προηγούμενων συγκροτημάτων).Ο συμπαθής bouncer του μαγαζιού δικαιολογεί το μεροκάματό του αφού δεν προλαβαίνει να μαζεύει κόσμο απ’την σκηνή.



Ευχαριστίες εκ μέρους του συγκροτήματος για τον διοργανωτή Δημήτρη,τα ελληνικά συγκροτήματα που προηγήθηκαν κ τον κόσμο που είναι εκεί κ συνέχεια με Slipping Away και The great unknown,ακολουθεί το λυρικό Dark Horse που ξεσηκώνει κ τους τελευταίους κ αμέσως μετά το Unspoken.Πονηρά σκεπτόμενοι οι The Ghost Inside αφήνουν το πιο ‘πιασάρικο’ τραγούδι του νέου δίσκου για το τέλος.Engine 45 λοιπόν για το κλείσιμο κ αφού όλοι περίμεναν σχεδόν 3 ώρες να το ακούσουν μπορείτε να φανταστείτε τί έγινε.



 Άλλη μια καλή συναυλία φτάνει στο τέλος της κ νομίζω οτι οι The Ghost Inside παρέδωσαν αυτό που αναμενόταν.Καλός ήχος,βαριά,γρήγορα κιθαριστικά μέρη,brutal κ καθαρά φωνητικά κ κυρίως ενέργεια κ επαφή με τον κόσμο.Η εμπειρία που έχουν αποκομήσει τα τελευταία χρόνια συμμετέχοντας σε festival με τους “μεγάλους” του είδους,τους έχει δώσει την απαραίτητη άνεση κ αυτοπεποίθηση στην σκηνή κ όλοι φαίνονταν ικανοποιημένοι απ΄την απόδοσή τους.



ΥΓ  Δυστυχώς η 2η έκπληξη της βραδιάς ήταν δυσάρεστη αφού “κατεβάζοντας” τις φωτογραφίες στον υπολογιστή ο εφιάλτης του ψηφιακού φωτογράφου “χτύπησε” και το μήνυμα corrupted data έδωσε άδοξο τέλος στην προσπάθεια μου να σας μεταδώσω οπτικά την συναυλία μετά την εμφάνιση των United Highlights.

Atticus Rox
Photos: MindFrame

503