SHANNON: “Circus of Lost Souls”

Οι Shannon ιδρύθηκαν στις αρχές του 1998 από τον Patrice Louis (κιθάρα) και Thierry Dagnicourt (πλήκτρα) με στόχο τους να παίξουν πιασάρικο μελωδικό hard rock και να καταφέρουν να κάνουν το βήμα παραπάνω και να καταξιωθούν σε αυτόν τον δύσκολο και τόσο ανταγωνιστικό χώρο!

Η μπάντα τότε αποτελείτο από τους (ex- Jannylee) Olivier Del Valle πίσω από το μικρόφωνο, Claude Thill (ex-Der Kaiser) και τον ντράμερ Maxence Pilo (ex-Heavenly).

Το ντεμπούτο τους κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2003 και κατάφερε να συγκεντρώσει θετικές κριτικές από τον διεθνή Τύπο ως ένα από τα πιο εντυπωσιακά άλμπουμ του συγκεκριμένου έτους στις ΗΠΑ αφού από την μια συνδύαζε τον κλασσικό ήχο της δεκαετίας των 80’s με  όμορφα ρεφρέν, δυναμικές κιθάρες και ένα groovάτο rhythm section και από την άλλη είχε στοιχεία από την  τυπική Ευρωπαϊκή μελωδική σκηνή. Ακολούθησαν οι απαραίτητες αλλαγές στο line-up τους για να φτάσουμε αισίως στο 2007 και στην κυκλοφορία του “World Of Desire”, ένα 5-track EP demo. Η μπάντα έπαιξε σε διάφορα festival  για να παρουσιάσει τα νέα τραγούδια και επιλέχθηκαν για να παίξουν ως opening-act για τους Gotthard στο Φεστιβάλ Raismes. Το “Angel In Disguise” κυκλοφόρησε το 2007, το δεύτερο full-length album της μπάντας, ακόμα πιο ισχυρό και ελπιδοφόρο από το ντεμπούτο τους.

Έτσι λοιπόν φτάνουμε στο τώρα και στην ολοκαίνουργια δουλειά της μπάντας με τίτλο “Circus Of Lost Souls”. Για το νέο τους πόνημα οι Shannon επιστρατεύουν και κάποια δυνατά ονόματα του χώρου ως guests, όπως οι: Harry Hess (Harem Scarem) και Tony Mills (TNT) μεταξύ άλλων. Πραγματικά οι τύποι με κέρδισαν από το πρώτο άκουσμα! Ο συνδυασμός του party hair metal των 80’s συνδυασμένο άψογα με μια πιο φρέσκια προσέγγιση κάνει το συγκεκριμένο άλμπουμ αρκετά ενδιαφέρον! Οι δυνατές και μελωδικές κιθάρες είναι σε πρώτο φόντο, όπως και οι υπέροχες ερμηνείες του τραγουδιστή της μπάντας.

Οι συνθέσεις είναι απλές αλλά πιασάρικες και οι ενορχηστρώσεις επαγγελματικές. Κάποιες απαραίτητες μπαλάντες  υπάρχουν για την “γνωστή” ισορροπία και γενικά τα πάντα εδώ κυλούν όμορφα και σε κανένα σημείο δεν βαριέσαι να ακούς αυτούς του πραγματικά ταλαντούχους τύπους!

516