ASHES YOU LEAVE: “Songs Of The Lost”

Για να είμαι ειλικρινής τους “Ashes You Leave” δεν τους γνώριζα. Όταν έπεσε στα χέρια μου το νέο τους CD (με τίτλο “Songs Of The Lost”) πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Πρόκειται για ένα συγκρότημα που μας έρχεται από την Κροατία, και το μουσικό ύφος του οποίου κινείται σε αυτό που ονομάζουμε ατμοσφαιρικό metal.

Ο ήχος του σχήματος εμπλουτίζεται με πλήκτρα αλλά και βιολί, κάνοντας τις συνθέσεις τους να ακούγονται αρκετά θλιμμένες και μελαγχολικές.

Το συγκρότημα έχει επιλέξει τα διπλά φωνητικά, δηλαδή ανδρικά και γυναικεία, με τα ανδρικά να μην είναι μόνο brutal αλλά σε σημεία και καθαρά.

Από την παραπάνω περιγραφή μπορεί να δημιουργήθηκε σε κάποιους η εντύπωση ότι το συγκρότημα είναι “μια από τα ίδια” χωρίς να έχει κάτι να προσφέρει. Λάθος. Το συγκρότημα δεν επαναπαύεται στην πεπατημένη, προσφέροντας αξιόλογες και εμπνευσμένα κομμάτια. Απόδειξη αυτού, η διασκευή του “Every Me, Every You” των Placebo, η οποία μουσικά δεν έχει καμία σχέση με το πρωτότυπο, και αν κάποιος δεν προσέξει τους στίχους δεν καταλαβαίνει για ποιο κομμάτι πρόκειται.

Το “Songs Of The Lost” αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση για τους οπαδούς του συγκεκριμένου είδους.

Δημήτρης Καρβούνης

413